Hlavní obsah

Byl to mířený, ale neuvěřitelně šťastný gól, přiznal třinecký hrdina Voženílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejového útočníka Daniela Voženílka v týmu prostě mít chcete. I když někdy své emoce nedokáže úplně zabrzdit. Ve druhém utkání semifinálové série proti Spartě fauloval u mantinelu Filipa Chlapíka a další utkání kvůli disciplinárnímu trestu odpočíval. V šestém zápase ale ukázal i své přednosti. Ani sekundu před koncem zápasu se nevzdal, puk prošťouchl za Jakuba Kováře, srovnal na 1:1 a poslal zápas do prodloužení. „Tak pozdní gól jsem asi ještě nedal,“ culil se třinecký útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, domácí Voženílek v poslední sekundě základní hrací doby vyrovnalVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Když puk uviděl za brankovou čárou, hledal očima časomíru. „Mrknul jsem na kostku o chvilku dříve a byly tam tři vteřiny. Věřil jsem, že jsem to stihnul včas. Někdo v chumlu říkal, že když jsem dal gól, byl na kostce ještě nějaký čas. Měl jsem obrovskou radost a hlava to potom moc nepobírá,“ připouštěl reprezentační útočník.

Jak puk za záda Jakuba Kováře dostal, zjistil Voženílek až z opakovaného záznamu. „Myslím, že to bylo od boku. Tam mají gólmani takový místečko, tak jsem se podíval, kde je a nahodil to tam. Když si gólmani nedají pozor, tak tam místo je. Byl to mířený, ale neuvěřitelně šťastný gól,“ culil se Voženílek.

Semifinále play off: 6. zápas Třinec - Sparta

Rozhodčí situaci omrkli rychle u videa, gól uznali a šlo se do nekonečného prodloužení. „Cítil jsem jen radost, nic víc,“ popisoval třinecký bojovník s nejdelšími vlasy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Gól Třince v čase 59.59 v šestém utkání semifinále

V něm stále ještě úřadující extraligoví šampioni obrat dokonali, zásluhou gólu Davida Ciencialy zvítězili 2:1 a v sobotu se bude hrát o všechno. „Je to příběh celého týmu, šli jsme za tím, věřili jsme si. Ta branka byla z kategorie šťastnějších, ale jsme nesmírně rádi, že nám dala šanci pokračovat v té sezoně,“ svěřoval se Voženílek.

A přiznal, že Třinec měl v šestém zápase i hromadu štěstí. Od půlky utkání byl horším týmem, Pražané z tlaku ale kromě gólu Ondřeje Najmana v úvodní minutě třetí dvacetiminutovky vytěžili jen dvě nastřelené tyčky. „V hokeji to tak někdy bývá. V tom druhém zápase jsme měli zase smůlu. Tak nějak se to vyrovnalo,“ krčil rameny Voženílek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta 2:1 pp (70. Cienciala)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V sobotu čeká Třinec čtrnácté utkání aktuálního play off. Hrát se bude kvůli nedělnímu florbalovému Superfinále už v jednu odpoledne. „Síly máme, uvidíme, co přinese sobota. Snad bude chladněji než posledně. To hokeji škodilo. Bude to rozhodující zápas, musíme se na něj připravit, odpočinout si, zabrat a nějak to dopadne.“ řekl Voženílek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.