Hlavní obsah

To není možný! Nevěřím, co jsme viděli, žasli experti nad blázincem v Třinci. I ti nejlepší se někdy pokáknou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takový scénář by snad nedokázal napsat ani sebelepší autor detektivek. Hokejisté Sparty ne že měli finále na dosah, oni už ho třímali v rukách a zdálo se, že jim ho z nich už nikdo a nic nemůže vyrvat. Přesto se tak stalo. Tím zlodějem byl jen pár setin před koncem základní hrací doby Daniel Voženílek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Sparta, domácí Voženílek v poslední sekundě základní hrací doby vyrovnal.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 6. zápas Třinec - Sparta

Na časomíře svítilo 59:54, když Oceláři za pro ně nepříznivého stavu 0:1 podnikli poslední zoufalý výpad do útočné třetiny. Ten se jim navíc příliš nepovedl, kotouč skončil za brankou a Voženílek za čarou zkusil úplně poslední věc, jak ještě mistrům prodloužit sezonu – nahodit puk na gólmana Kováře a doufat v zázrak, že si jej sám srazí do branky.

A přesně to se stalo. Zatímco domácí střídačka i fanoušci propukli v nadšení, sparťané jako by nechtěli přijmout fakt, že je opravdu vyrovnáno. A v šoku byli i hokejoví experti.

„Nevěřím tomu, co jsme viděli. To není možný. I ti nejlepší hráči se z toho potom někde pokáknou,“ říkal ve vysílání O2 TV Sport bývalý hokejový útočník Jakub Koreis.

„To už bylo poslední zoufalé nahození a obrovské štěstí. Ze sta situací se to nestane ani jednou. Takhle vyjde jedna situace z tisíce,“ pokračoval Koreis.

Druhý z expertů ve studiu, dvojnásobný juniorský mistr světa Václav Nedorost nechápal počínání sparťanské pětice na ledě. „Bylo to podcenění situace. Říkali si: ,Je vteřina do konce, už nehraju, už je hotovo, jdu slavit.‘ A ono ne,“ mínil Nedorost.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH HC Oceláři Třinec vs. HC Sparta Praha 2:1 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Strašný podcenění, ty sparťané (v prostoru u branky) vůbec nebyli. Horák odjel do rohu a nechal Voženílka úplně samotného. Přitom ze strany Sparty stačilo jen přehustit předbrankový prostor a k ničemu by nedošlo. 59 minut a 59 vteřin dodržovali taktiku, vše plnili, ale tady to neudělali,“ dodával Nedorost.

A Koreis zmínil i Kováře, který rozhodně nemohl mít čisté svědomí. „Tenhle gól nevypadá dobře ani ve 20. kole v Karlových Varech. Natož v šestém semifinále v Třinci, když jste vteřinu od postupu do finále,“ rýpnul si Koreis.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Sparta, Oceláři se radují z vyrovnání série.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Třinec v 10. minutě prodloužení dokonal obrat zásluhou gólu Ciencialy, srovnal na 3:3 na zápas a vynutil si rozhodující sedmý duel, který se bude hrát v sobotu od 13:00 v pražské O2 areně. Oceláři se můžou stát prvním týmem v historii českého play off, který postoupí, přestože prohrál úvodní tři duely.

A bilance Sparty v rozhodujících sedmých duelech? Pět zápasů, pět proher…

Kdo vyhraje sedmý zápas semifinále hokejové extraligy?
Sparta
19,6 %
Třinec
80,4 %
Celkem hlasovalo 18755 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.