Hlavní obsah

Byly si jisté, že branku nedostanou, ocenil kouč Litvínova sílu Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O Velikonočním pondělí se přes východ Čech prohnal déšť a místy i bouřky. Jedna menší byla vidět také během první třetiny druhého semifinále hokejové extraligy. Hosté z Litvínova dlouho odolávali, ale náporu domácích se nakonec podvolili v poslední minutě úvodní části. Ve zbytku utkání navíc nedokázali najít recept na brankáře Romana Willa a favorizovaným Pardubicím podlehli 0:3.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Verva Litvínov 3:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 2. zápas Pardubice - Litvínov

Tlak Dynama příkladně ilustruje poměr střeleckých pokusů. Pardubice jich za dvacet minut vyprodukovaly celkem 36, naproti tomu Litvínov jich měl jen devět. „Chtěli jsme být aktivnější, ale po nějakých pěti minutách se třetina překlopila na jejich stranu,“ litoval po utkání kouč Severočechů Karel Mlejnek.

Hosté se snažili poctivě bránit, jenomže 14 sekund před sirénou nepohlídali před brankou domácího Vondráčka. Ten dal, jak se později ukázalo, vítězný gól. „V obranné zóně je to pro nás těžké. V soubojích nám chybí kila a někdy i rozměry. Soupeř často dosáhne všude hokejkou,“ popisoval hostující trenér úskalí, kterému Litvínov musí před vlastní brankou čelit.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Litvínov 1:0 (20. Vondráček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V útoku pak Severočechům nepomohl návrat k osvědčené spolupráci ze základní části, kdy s bratry Kašovými válel Nicolas Hlava. První formace hostů byla u třetiny všech hostujících střel. Ani to ale nestačilo, Dynamo svému brankáři Willovi pomohlo k druhému čistému kontu v play off hned 27 bloky. „Byli si jistí, že branku nedostanou,“ ocenil Mlejnek kvalitu soupeře.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Litvínov, série litvínovských šancí v druhém semifináleVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Nad vším musíme přemýšlet, abychom byli jistější dozadu. Žádné zbytečné nahazování na branku, protože Litvínov má rychlé protiútoky,“ popsal domácí obránce Libor Hájek, jenž hraje extraligové play off po devíti letech.

„Upřímně jsem nečekal, že to bude na tak vysoké úrovni. Hraje se náročný hokej nahoru dolů,“ ocenil kvalitu závěrečné fáze elitní tuzemské soutěže.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Litvínov, zápas si nenechal ujít ani reprezentační kouč Radim RulíkVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Po dvou pardubických výhrách se nyní série přesune na sever Čech na výrazně užší kluziště. „Snad to sehraje roli, a hlavně nám pomohou naši fanoušci,“ doufá kapitán Litvínova Matúš Sukeľ. „Nebudou vyčkávat a půjdou po nás od první minuty. My se na to ale připravíme,“ přemítal Hájek.

Třetí a čtvrtý zápas se v Litvínově odehrají ve čtvrtek a pátek. Východočeši v něm pravděpodobně znovu budou moci počítat se slovenským útočníkem Richardem Pánikem. Ten druhý duel vynechal, ale podle kouče Zadiny se nejedná o nic vážného.

Reklama