Hlavní obsah

Vítkovice - Hr. Králové 2:5Cenný skalp! Hradec otočil ve Vítkovicích díky kanonádě v závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kalus 1 : 0
26. Bukarts 2 : 0
28. Kalina 2 : 1
54. Eberle 2 : 2
56. Lev 2 : 3
60. Cingel 2 : 4
60. Jergl 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic podlehli ve 42. kole extraligy na domácím ledě Hradci Králové 2:5. Hosté dokázali zvítězit i přesto, že už prohrávali 0:2. Zápas však závěrečnou smrští a čtyřmi góly během šesti minut otočili ve svůj prospěch.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jakub Kotala z Vítkovic, brankář Hradce Králové Henri Kiviaho a Martin Novák z Hradce Králové.

Článek

Vítěznou trefu zaznamenal v 56. minutě Jakub Lev, branku a dvě asistence si v klíčových momentech připsal Jan Eberle. Vítkovice po spanilé jízdě v úvodu sezony na vlastním ledě prohrály čtvrtý z posledních pěti duelů.

Domácí třetí domácí zápas po sobě znovu rozehráli podle plánů a první přesilovku proměnili ve vedoucí gól. Kalus v osmé minutě zblízka doklepl Raskobovu střelu za záda brankáře Kiviaha.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Hradce Králové zleva Aleš Jergl, Bohumil Jank a Graeme McCormack.

I po gólu zůstávala aktivita na straně Vítkovic, které si v 18. minutě agresivním napadáním vynutili chybu hostující obrany, ale Lakatoš ji zblízka nevyužil a trefil jen Kiviahův beton.

Hosté měli v prvním dějství jen dvě střely na branku, zato hned v úvodu druhé části se do velké šance prokličkoval Lev a domácí spasil Stezka. Přes hradeckou možnost však Vítkovice stále diktovaly tempo a ve 26. minutě navýšili skóre: puk "vyplaval" u tyčky přímo na hůl číhajícího Bukartse a ten už neměl problém dát svůj 21. gól v sezoně.

Až pak začali hrát i Východočeši a přispěl k tomu i rychlý kontaktní gól, jenž dal po 74 sekundách zřejmě tečovanou střelou Kalina. Zlepšený výkon hostů mohl přinést další plody, ale trefa McCormicka v přesilové hře padla spolu se závěrečnou sirénou těsně po čase.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Christophe Lalancette z Hradce Králové a Rastislav Dej z Vítkovic v souboji o puk.

Hradec se však nenechal deprimovat a aktivita mu v třetí části přece jen vynesla odměnu. Po brejku z pravé strany dopravil puk zblízka za Stezku Eberle a zaznamenal svůj třetí gól po příchodu z Mladé Boleslavi.

Hosté však neměli dost a pokračovali v tlaku, který o dalších 114 sekund později završil Lev, jenž do odkryté klece doklepl sražený Eberleho pokus z ostrého úhlu. Vítkovice se v závěru vrhly na power play, za vlastní brankou však přišly o kotouč a do prázdné branky definitivně rozhodl Cingel. Demoralizovaného soupeře navíc o třináct vteřin nato dorazil ještě Jergl.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 2:5 (1:0, 1:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 8. Kalus (Raskob, Roberts Bukarts), 26. Roberts Bukarts (Mueller, Koch) - 28. Kalina (Perret), 54. Eberle, 56. Lev (Eberle), 60. Cingel (Eberle, Blain), 60. Jergl (Lalancette, Perret). Rozhodčí: Kika, Stano - Rampír, Rožánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 4955.
Vítkovice: Stezka - Raskob, Koch, Grman, Mikuš, Prčík, Gewiese, J. Stehlík - Lakatoš, Marosz, L. Krenželok - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Kalus, Dej, Kotala - Lednický, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Marcel - Chalupa, Cingel, Eberle - Jergl, Lalancette, Perret - Novák, Lev, R. Pavlík - K. Lang, Štohanzl, Morong. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: