Hlavní obsah

Domácí kouzlo vyprchalo? Nesmíme hrát jako mistři světa, upozornil vítkovický Kalus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V šestadvacáté minutě souboje Vítkovic proti Hradci Králové zvýšil domácí Roberts Bukarts na 2:0 a ochozy se těšily na další domácí výhru druhého týmu extraligové tabulky. Nedočkaly se. Hosté z východních Čech ještě ve druhé třetině snížili a nezlomil je ani neuznaný gól McCormaka těsně po druhé siréně. Ve třetí části pak Královohradeckým stačilo šest posledních minut k tomu, aby vstřelili čtyři góly a odvezli si domů tři body za vítězství 5:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

První gól Vítkovic. Zleva autor góĺu Marek Kalus, Mislav Rosandič a Filip Pavlík z Hradce Králové.

Článek

„Je mi Vítkovic dneska i trochu líto, protože nehrály špatně a ten výsledek úplně neodpovídá. Především v první třetině byly lepší. Od nás to v ní bylo strašidelné, všechno špatně. Pomohl nám gól na 1:2 a šťastné odrazy. Ale jak se říká, štěstí přeje připraveným," vykládal střelec třetí a vítězné branky Hradce Králové Jakub Lev.

Klíčová podle něj byla promluva starších hráčů v kabině po nepovedené první dvacetiminutovce. „Trenéři nic říkat nemuseli, všichni jsme viděli, co bylo špatné. My starší jsme trochu zvedli hlas a od druhé třetiny jako bychom rozjeli nohy," popisoval Lev.

Výsledkem bylo snížení a mohlo být i srovnání, gól obránce McCormacka se sirénou ale sudí neuznali. „Prý padl dvě desetiny po čase. Štvalo nás to, ale to je hokej. Pak nám pomohl Kivi (brankář Kiviaho) a v závěru i pár šťastných odrazů. Vítkovice jsou druhé, mají silný tým i sebevědomí. Tyhle body jsou obzvláště cenné," zdůraznil Lev.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Hradce Králové zleva Aleš Jergl, Bohumil Jank a Graeme McCormack.

Vítkovice prohrály na vlastním ledě poprvé v sezoně podruhé v řadě. „Nebudu se na nic vymlouvat, je to špatný výsledek a v závěru byl špatný i náš herní projev," káral hráče trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Utkání 42. kola se hodně podobalo tomu nedělnímu proti Litvínovu. Také tam Ostravané vedli po gólu Bukartse o dva góly a utkání prohráli. Minule brali alespoň bod za porážku 2:3 v nájezdech. „Bylo to stejné v tom, že hrajeme dobře, vedeme a najednou se obraz úplně změní. Za stavu 2:1 jsme si mohli pomoct přesilovkou, ale nepodaří se nám to a dostáváme se do nejistoty. Je to druhá porážka za sebou a varovný prst. Sezona ještě není u konce a nesmíme podlehnout tomu, že jsme v tabulce nahoře. Obzvláště před svými diváky si nemůžeme dovolit podávat takové výkony," zdůraznil trenér Vítkovic.

„Hned v kabině jsme si to vyříkali," prozradil střelec úvodní vítkovické branky Marek Kalus. „Snad se nad sebou zamyslíme, každý zase bude plnit roli, jako má určenou a nebudeme si hrát na mistry světa," dodal útočník.

Reklama