Hlavní obsah

Čerešňák nejprve zahodil tutovku, pak těsně před sirénou rozhodl: Šel jsem to tam napálit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takhle těžkou bitvu po páteční demolici čekal málokdo. Pardubičtí hokejisté se ve druhém čtvrtfinálovém duelu proti Olomouci pořádně natrápili. Proti kompaktnímu soupeři se obtížně dostávali do šancí. Když už se jim to povedlo, tak je spalovali. Pardubický obránce Peter Čerešňák mohl rozhodnout už čtyři minuty před koncem, ale gólovou euforii si nechal až na poslední chvíli. Třicetiletý Slovák 20 sekund před třetí sirénou vložil do rány z pravého kruhu všechnu svou energii a vystřelil Dynamu druhý bod v sérii.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Lukáš Radil a Peter Čerešňák z Pardubic se radují z branky.

Článek

Je to velká úleva, že jste zvládli tak těžký zápas?

Rozhodně, v prodloužení nikdy nevíte, co se stane. Hráli jsme trpělivě a měli jsme šance. Trenéři nás varovali, že to bude určitě těžší zápas než v pátek, takže jsme s tím počítali. Minule nám to tam napadalo a teď jsme se v zakončení možná trochu trápili, ale i tak jsme hráli dobře. Trpělivě, ze zajištěné obrany. Výhra je výhra.

A pro vás jako autora rozhodující trefy ještě sladší. Mířil jste?

Šel jsem to tam jenom napálit. Měl jsem hlavu dole a snažil jsem se hlavně trefit puk. A branku. Vůbec jsem netušil, kolik zbývá času. Viděl jsem, že někdo z našich stáhl dva soupeře do brankoviště a přede mnou se otevřelo okno, do kterého jsem najel a dostal přihrávku od Lukáše Radila. Naštěstí to tam padlo. Pak to ještě pojistil Tomáš Dvořák do prázdné brány. Všichni jsme za výhru moc rádi.

Velkou šanci jste měl už čtyři minuty před koncem. Tak jste se nakonec vykoupil?

Tak to neberu. Je to spíš odměna pro celý tým. Při té tutovce jsem přihrávku Lukáše Sedláka vlastně neviděl. Zaskočilo mě, že mám najednou puk na čepeli.

Překvapilo vás, jak dobře Olomouc bránila střední pásmo?

V play off nikdo nechce pustit střední pásmo zadarmo, takže se není co divit, že Olomouc hrála jinak. Soupeř udělal změny v obraně i v rozehrávce. Něco jsme si k tomu řekli, ale na ledě je to vždycky i trochu o improvizaci.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubice se radují z branky.

Jak jste spokojený se začátkem play off, do něhož vstupujete jako jedni z hlavních favoritů?

Ideální start do čtvrtfinále. Během dvoutýdenního volna jsme dostali školení, jak máme hrát. Klasika před play off. Každý to pochopil, ale je teprve začátek. Nesmíme nic podcenit. Hlavní je mít na stále stejný přístup, být zodpovědní a nebláznit. Jedině tak můžeme být úspěšní.

Myslíte, že vás v úterý a ve středu na ledě soupeře čeká ještě větší test?

V Olomouci budou domácí ještě lepší. Bude vyprodáno a zase to bude mít grády a emoce. Může se nám dostat pod kůži nějaká bitka... Ale jsme zkušený tým. Každý ví, co má dělat, aby v play off neztratil hlavu, zůstal psychicky odolný před šarvátkami a slovními hrátkami.

Reklama

Související témata: