Hlavní obsah

Č. Budějovice - Karlovy Vary 3:4Českobudějovické trápení nebere konce. Motor prohrál popáté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Doležal 1 : 0
19. Koblasa 1 : 1
26. Kohout 1 : 2
28. Flek 1 : 3
33. Lauko 1 : 4
54. Doležal 2 : 4
56. Pýcha 3 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Českých Budějovic prohráli v pondělním utkání 30. kola Tipsport extraligy doma s Karlovými Vary 3:4. Energie vedla již 4:1, Jihočeši mocně finišovali, ale na bodový zisk to nestačilo. Motor prohrál popáté v řadě. Energie rozhodla třemi góly ve druhé třetině.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Karlovarští hokejisté (zleva) Petr Koblasa, Václav Skuhravý, Martin Weinhold a Lukáš Pulpán se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Domácí vstoupili do zápasu dvěma po sobě jdoucími vyloučeními za přestupky v útočném pásmu. Hned při prvním střídání si vysloužil trest juniorský reprezentant Toman, jenž debutoval v extralize. Hosté přesilovky nevyužili, naopak záhy šli do třech. Dvojnásobnou výhodu si Budějovičtí pokazili dalším vyloučením, ale při hře čtyři na čtyři otevřeli skóre Doležal, jenž tečoval střelu Pýchy od modré čáry. V 19. minutě ale ztratil Forman u mantinelu nešťastně puk a jihočeský odchovanec Koblasa vyrovnal z brejku ve vlastním oslabení.

Motoru mohl vrátit vedení Prokeš po přihrávce Plášila, brankář Novotný si ale s přečíslení dva na jednoho poradil. Následovaly dva rychlé údery karlovarského týmu. Nejprve si domácí špatně rozebrali protihráče a zcela volný Kohout se prosadil u levé tyčky, o 77 sekund později přidal Flek laciný třetí gól. Čtvrtý úspěch si připsali hosté po závaru z přesilovky, když za katrem seděl Slováček po zbytečném přestupku ve středním pásmu. A mohlo být pro domácí ještě hůře. Kohout ale trefil jen tyč, David Kaše poté neproměnil trestné střílení nařízené za faul Plášila.

Do třetího dějství vstoupili Budějovičtí se sympatickou snahou o zkorigování výsledku, vytvářeli tlak, ale chyběly jim vyložené šance. Naopak zvýšit mohl karlovarský kapitán Skuhravý, jenže při Paterovi stálo štěstí. Domácí hrající ve speciální edici vánočních dresů ale nerezignovali, snažili se zápas zdramatizovat a nakonec se jim to podařilo. Nejprve svým druhým dnešním gólem snížil Doležal, poté se v přesilovce prosadil Pýcha. Vyrovnat se ale již Jihočechům nepodařilo ani v závěrečné power play. Karlovy Vary si tak venku připsaly jubilejní desátou výhru v sezoně.

30. kolo hokejové extraligy:
Madeta Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Z. Doležal (Pýcha, Forman), 54. Z. Doležal (Suchánek), 56. Pýcha (D. Voženílek, Venkrbec) - 19. Koblasa (Skuhravý), 26. Kohout (Černoch, M. Rohan), 28. Flek (D. Kaše), 33. Lauko (O. Beránek). Rozhodčí: Pešina, Pilný - Frodl, Komárek. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
České Budějovice: Patera - Slováček, Vydarený, Plášil, Pýcha, Lytvynov, Suchánek - Jonák, Venkrbec, Christov - Gilbert, Toman, Forman - Z. Doležal, D. Voženílek, Karabáček - Michnáč, Prokeš, Adamský. Trenér: Prospal.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Rohan, Weinhold, Graňák, Zábranský, Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, Hladonik - Lauko, T. Mikúš, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: