Hlavní obsah

Chci vrátit Dynamo na vrchol! Nejproduktivnější bek extraligy podepsal až do roku 2027

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle kauf se Pardubicím povedl. Sedmadvacetiletý Jan Košťálek se po svém loňském přestupu ze Sparty stal hned ve své premiérové sezoně v dresu Východočechů nejproduktivnějším obráncem základní části extraligy, a přestože smlouvu s Dynamem měl na tři roky, klub už nyní přispěchal s jejím prodloužením. Majitele devíti startů za národní tým si pojistil až do roku 2027.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Obránce Jana Košťálka si Pardubice pojistily až do roku 2027.

Článek

„Zvykl jsem si rychle, díky ostatním klukům tu mám skvělé podmínky, zázemí je tady vynikající. Chci co nejvíc vyhrávat a vrátit Dynamo na vrchol, kde vždycky bývalo. Letošní sezona mi výborně sedla, dávali jsme hodně gólů, hráli ofenzivní hokej, což mi vyhovuje," prohlásil Košťálek, jenž v 53 zápasech základní části posbíral 41 kanadských bodů.

Pardubice si s prodloužením kontraktu své defenzivní opory pospíšily. Učinily tak dokonce během čtvrtfinálové série play off s Českými Budějovicemi, s nimiž prohrávají 0:2 na zápasy.

Košťálek tak bude mít ze současného kádru Dynama nejdéle platnou smlouvu.

„Podepsání Honzy Košťálka nám udělalo velkou radost. Potvrdil potenciál, kvůli kterému jsme ho sem vzali. V základní části vyhrál bodování beků, čím ukázal svoji kvalitu. Na délce kontraktu je vidět, že si Honza vzal Pardubice za svůj klub a chce s ním mířit velmi vysoko," řekl sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Reklama

Související témata: