Hlavní obsah

Pech po vítězném gólu Motoru schytal direkt od Camary. Musí si sáhnout do svědomí, zlobí se Budějovičtí

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli doma i druhé čtvrtfinálové utkání extraligového play off, když obratem v poslední minutě zasadili zdrcující ránu do sebevědomí Pardubic.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Otřesený střelec vítězného gólu Lukáš Pech z Českých Budějovic opouští hrací plochu po zákroku Anthonyho Camary z Pardubic.

Článek

Hosté na jihu vedli 2:1 a od vyrovnání série je dělilo jen 41 sekund, když Motor skóroval při power play. Další šok pro hosty přišel devět vteřin před koncem, neboť Lukáš Pech dokázal puk zpoza branky dostat odrazem od Frodlových zad do sítě Dynama.

Vzápětí autor vítězné branky čelil tvrdému ataku pardubického Camary, který sudí neposoudili jako faul, byť se zdálo, že kanadský útočník trefil budějovického nestora loktem. „Šli jsme si pro tu ránu navíc, abychom utkání převrátili na svou stranu," cenil si trenér Jaroslav Modrý. „Nemyslím, že se mělo vylučovat. Anthony šel ramenem do těla a tím, že je Pecháček nižší, tak mu asi trochu vzal hlavu," mínil pardubický kanonýr Robert Říčka.

Zjevně otřeseného Pecha, jenž ani nemohl prožít gólovou radost, museli z ledu zvedat spoluhráči s lékařem. Motor chystá podnět disciplinárce, aby zákrok prošetřila. „Camara si musí sáhnout do svědomí, jak hraje. Snaží se být za tvrďáka, ale nedrží ruce u těla. Ještě jsem neviděl, že by někoho trefil čistě," kroutil hlavou budějovický obránce Petr Šenkeřík.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Patrik Poulíček z Pardubic a brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

I když Motor nebyl lepším týmem, ohromným nasazením smazal dvougólové manko a ve finiši Pardubice zlomil. „Důležitá byla už kontaktní trefa v půlce utkání. Vyrovnání z dorážky po skvělé orientaci Martina Hanzla nás v poslední minutě ohromně nakoplo. Nepřestali jsme hrát, vyprodaná hala nás hnala dopředu a byli jsme odměněni," těšilo útočníka Milana Gulaše.

Dynamo se nestihlo vzpamatovat. „Bohužel jsme po gólu na 2:2 zůstali opaření, Budějovice nás ještě zmáčkly a s velkým štěstím rozhodly. Ani sám Frodlík přesně neví, kudy mu to propadlo," tvrdil Říčka a litoval tyček, které zvonily za Hrachovinou po jeho střele i akcích Kousala. „Vytvoříme si mraky šancí a za celé utkání uděláme jen dvě chyby, jenže dostaneme tři góly," mrzelo kouče hostů Richarda Krále.

Pardubice přišly také o elitního útočníka Adama Musila pro nespecifikované zranění v dolní části těla. „Nesmíme se začít hroutit. Jak Motor vyhrál dvakrát doma, teď budeme chtít předvést totéž my," měl jasno Říčka. „Samozřejmě, že takový konec zápasu, v němž saháme po výhře, je docela rána pro tým, ale věřím, že se dokážeme oklepat. Máme dva dny na to, abychom se sebrali a jsem přesvědčen, že se vrátíme k pátému zápasu v pondělí do Budějovic," uvažoval Král.

Série pokračuje v pátek na pardubickém ledě, Motor má teď ale trumfy v rukou. „Měli jsme i kliku, ale máme v sestavě plno kluků, kteří už prošli různé hokejové bitvy, nikdy to nevzdávají a ví, že se hraje až do poslední vteřiny. Síla z kabiny jde velká, ale stav série je teprve 2:0, to nic neznamená. Jsme jen v půli cesty," usoudil Modrý.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec