Hlavní obsah

Chlapíka těší, že Sparta ukázala svoji sílu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Korunovaci vítěze základní části ještě odložili, zřejmě ale jen na úterý. Hokejisté Sparty na reálné dostižení vedoucích Pardubic nepomýšlejí, ale výhrou 8:3 v Litvínově si zajistili definitivně druhé místo po základní části a s ním i jistotu účasti v příštím ročníku Ligy mistrů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Sparta, krásná asistence i gól Filipa Chlapíka pomohly demolici VervyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

49. kolo: Litvínov - Sparta

Daleko podstatnější pro Pražany, kteří se vrátili do extraligového kolotoče po týdenní pauze, byl ale výkon na ledě Vervy nesoucí parametry play off. „Byl to skvělý zápas od nás, kterým jsme myslím ukázali svoji sílu a poslali důležitý vzkaz všem soupeřům, že to s námi budou mít hodně těžké,“ těšilo Filipa Chlapíka, který měl v utkání bilanci 1+1.

Úvodní trefu hostů Chlapík připravil tak, že zavezl puk do útočného pásma až za branku, načež ho vrátil zadovkou do mezikruží na Vitoucha. „Věděl jsem o něm a posílal puk přesně na něj,“ říkal Chlapík. Sám se pak postaral o důležitý třetí zásah do litvínovské sítě, když střelou zápěstím našel na milimetr přesně volný prostor nad pravým ramenem Tomka.

Poprvé ve sparťanském dresu se gólově prosadila kanadská posila Harper, který tečí překonával už střídajícího Zajíčka. „Pro sebevědomí všech lajn je dobré, že gól zapsalo hned sedm hráčů. Základ byl v tom, že jsme perfektně otáčeli hru. Když se Litvínov snažil hodně otevřít hru, tak jsme jim tam pokaždé vlétli. Bylo to hodně o dobrém bruslení, přehrávali jsme domácí tým rychlostí,“ ocenil Chlapík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.