Hlavní obsah

Chomutovské trable před baráží: Všichni doma skoro umírají, zoufá si Růžička

Praha

Nejen se třemi soupeři, s nimiž si to od pátku rozdají ve dvanáctikolové baráži o extraligu, bojují hokejisté Chomutova. Většinu hráčského kádru Pirátů postihla minulou středu po požití tatarského bifteku v šatně salmonela, a tak kouč Vladimír Růžička starší řeší, koho vůbec bude mít nejen pro páteční zápas prvního kola s Kladnem k dispozici a jak na tom dotyční jedinci budou se silami.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Chomutova Vladimír Růžička má před baráží plnou hlavu starostí.

Článek

„Kdyby to chtěl někdo napsat do knížky, nikdy ho to nenapadne, že lehne během jednoho dne jednadvacet hráčů z osmadvaceti,“ kroutí hlavou Růžička v rozhovoru pro oficiální stránky chomutovského klubu.

Salmonela zatím byla potvrzena u jednoho hráče. „Doktor mi ale tvrdí, že pokud ji má jeden a všichni jedli stejné jídlo, je dané, že ji budou mít všichni, kteří mají podobné problémy. Není možné, aby ji někdo neměl, když se ukázaly příznaky. Všichni jsou na tom stejně a doma skoro umírají,“ pokračuje trenér mistrů světa z let 2005 a 2010.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Růžička na střídačce chomutovských hokejistů.

Zdravotní obtíže se vyhnuly třeba brankáři Justinu Petersovi nebo útočníkům Jakubu Sklenářovi s Petrem Koblasou. Nakažených je ale drtivá většina. Salmonelou postižení hráči ztratili během týdne i šest kilo na váze. Hráči do sebe těžko dostávali i vodu. Jakmile se napili, ihned museli letět na toaletu. Do toho silné křeče.

„Spím sice dobře, ale dělá mi to starost. Postihlo nás to v nejhorší dobu. Kluci přijdou a budou mít o sedm kilo méně,“ uvědomuje si Růžička, který však ani v těžké chvíli neztrácí smysl pro humor. „Na druhou stranu (kluci) budou lehčí a rychlejší, tak z nás třeba bude ještě rychlý tým,“ usměje se.

Z trenérské pozice má nespočet zkušeností ze zápasů play off, které zažil ve Slavii i v Chomutově. Prolínací soutěž ale okusí jako kouč poprvé.

„Je hrozný pocit, když se vypadne v play off. Pořád ale víte, že příští rok zase budete extraligu hrát. Baráž je o tom, že když to neuhrajete, jdete o soutěž níž. To je úplně něco jiného. Mně to dělá prostě velké starosti, protože chceme pro Chomutov extraligu udržet. Uděláme pro to maximum,“ slibuje fanouškům.

Reklama