Hlavní obsah

Cizinci spustili v Mladé Boleslavi uragán až z toho Frodlovi šla hlava kolem

Pět cizinců v sestavě Mladé Boleslavi se výrazným způsobem podepsalo v 16. extraligovém kole pod její výhru 4:2 nad plzeňskými hokejisty, kterým si upevnila třetí příčku extraligové tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor třetího gólu Conor Jay Allen (druhý zleva) se raduje se spoluhráči z Mladé Boleslavi.

Článek

Gólman Gašpar Krošelj, jenž minulý týden oslavil 34. narozeniny, k tomu přispěl 24 zásahy. „Naše oči se upínají k elitní čtyřce, která se vyhne předkolu, a jsme jí zase o krůček blíž," těšilo slovinského reprezentanta, kterého nerozhodil ani vlastní gól z hole Jana Stránského.

„Trochu jsme si o něj koledovali, jak jsme se nechávali od soupeře mačkat. Točil se tam kolem mě plzeňský Budík a přes čepel mojí hokejky vletěl puk Gašparovi mezi betony do sítě. Jen jsem se na něj omluvně podíval a se svěšenou hlavou jel na střídačku," líčil smolař.

Další zahraniční posily Boleslavi ale ve třetí části rozpoutaly gólový uragán a spravedlivě se podělily o její kompletní brankovou úrodu. „I když jsme dostali nešťastný gól, tak jsme byli mentálně silní a ve třetí třetině jsme pak předvedli parádní otočku," mínil asistent domácího trenéra Pavel Patera.

Oprášil jsem školní angličtinu, říká Cienciala

Autorem vítězné trefy byl americký obránce Connor Allen, jenž před dvěma lety přitom ještě oblékal plzeňský dres. Na obratu skóre se ale podíleli i dva útočníci, Francouz Valentin Claireaux a Fin Joona Jääskeläinen.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Petr Šidlík z Mladé Boleslavi, Milan Gulaš z Plzně a brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj.

„Oprášil jsem školní angličtinu, abychom se vůbec nějak domluvili. Učím oba i pár českých slovíček, ale která, to si raději nechám pro sebe. Na ledě jsme si ale sedli rychle, víme o sobě a rozumíme si i bez řečí," říkal David Cienciala o svých spoluhráčích z lajny. Při power play pečetil vítězství domácích sváteční střelec Mitch Fillman.

Plzeň čeká na výhru z Mladé Boleslavi už dva roky a pondělním nezdarem se ji přímá cesta do čtvrtfinále play off dost vzdálila.

„Vůbec nechápu, proč jsme po dvou výborně odehraných třetinách tak zazdili tu poslední a nechali si v ní dát čtyři gól během třinácti minut. Byli jsme najednou pasivní, až mi z toho šla hlava kolem," krčil rameny brankář Dominik Frodl.

„Ve třetí třetiny jsme přestali být důrazní v prostoru před brankou a draze za to zaplatili," litoval asistent kouče hostů Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice