Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 2:3Čtyři výhry a dost. Liberecká série skončila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Hrbas 0 : 1
20. Hübl 0 : 2
27. Ordoš 1 : 2
30. Jícha 1 : 3
31. Birner 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova vyhráli v předehrávce 47. kola extraligy v Liberci 3:2 a radovali se z první výhry po třech zápasech, v nichž zaznamenali jediný bod. Bílí Tygři naopak neuspěli poprvé po sérii čtyř vítězství. Verva vedla 2:0 i 3:1 a domácí už jen zkorigovali výsledek. Vítězný gól si připsal útočník Josef Jícha.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Marek Hrbas, brankář Denis Godla z Litvínova a Dávid Gríger z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Začátek utkání vyšel lépe domácím a do dobré pozice se dostal Jelínek, Godla ale jeho střelu i dorážku pokryl. Na opačné straně poté vyzkoušel Kváčovu připravenost Jarůšek. První přesilovku v zápase si zahráli Bílí Tygři, do největší šance se nicméně dostali hosté. Irving ale v samostatném úniku proti Kváčovi neuspěl. Liberečtí poté měli k dispozici další početní výhodu, blízko vedoucímu gólu ale byla znovu Verva. Kváčovi tentokrát proti střele Kudrny dokonce pomohla horní tyč.

V 16. minutě dostali možnost přesilové hry také Litvínovští a zásluhou Hrbase ji rychle proměnili ve vedoucí gól. V závěru první části navíc v další početní výhodě Hübl doklepnul za Kváčova záda střelu Estephana a Verva odcházela do šaten s dvoubrankovým náskokem.

Snížení měl na hokejce na začátku druhého dějství Klapka, Godla jeho střelu ukryl v lapačce. Poté hráli hosté přesilovku, Kváču ale prakticky neohrozili. Liberci se v následné početní výhodě vedlo o poznání lépe a o kontaktní gól se postaral Ordoš. Domácí branka povzbudila a Godla měl plné ruce práce s šancemi Jelínka a Klapky.

V polovině utkání však chyboval na útočné modré Gríger a hosté rychlý kontr potrestali. Po krásné souhře s Irvingem vrátil Litvínovu dvougólové vedení střelou do odkryté branky Jícha. Bílí Tygři ale měli připravenou rychlou odpověď. Filippi si hezky obhodil hostujícího beka a krásným pasem vybídnul ke skórování Birnera, 2:3. Domácí byli i nadále aktivnější a v přesilovce mohli vyrovnat, Godla ale proti střele Vlacha i dorážkám Jelínka odolal.

Třetí třetina začala místy až drtivým náporem domácího Liberce, Godla ale držel svůj tým ve hře. Hosté už se soustředili pouze na rychlé brejky a v jednom z nich se objevil Hübl, Kváča si ale s jeho střelou poradil. Poté se ke slovu dostali opět Liberečtí a vyrovnání měl na hokejce Rosandič, jeho střelu do poloodkryté branky ale zblokovala litvínovská obrana.

Pět minut před koncem třetí části měli domácí k dispozici dlouhou výhodu pět na tři, Litvínov se ale výborně ubránil. O závěrečný tlak připravil Bílé Tygry faul Rosandiče a Litvínov už své vítězství uhájil.

Předehrávka 47. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Ordoš (Filippi, Vitásek), 31. Birner (Filippi, Rychlovský) - 16. Hrbas (Stříteský), 20. V. Hübl (Estephan), 30. Jícha (Irving, A. Kudrna). Rozhodčí: Horák, Pilný - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. Diváci: 1000 (omezený počet).
Liberec: Kváča - Štibingr, Vitásek, M. Ivan, Rosandič, Kolmann, Derner - Rychlovský, Filippi, Birner - Faško-Rudáš, Gríger, Ordoš - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - J. Šír, A. Najman, Zachar. Trenéři: P. Augusta.
Litvínov: Godla - Irving, D. Kolář, Strejček, Hrbas, Stříteský, Demel, O. Baláž - Havelka, Estephan, P. Straka - F. Lukeš, V. Hübl, A. Kudrna - Jarůšek, M. Sukeľ, M. Chalupa - P. Svoboda, Jícha, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín