Hlavní obsah

Ďábel v brance nestačil. Jsem hrdý, jak jsme se vyhrabali, ocenil tým kapitán Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Plzní vedl v Liberci v rozhodujícím úterním utkání předkola play off v deváté minutě už 3:0 a v čase 8:58 mohl kapitán Jan Schleiss náskok při přečíslení dva na jednoho ještě navýšit. Jenže gólman Bílých Tygrů Kváča tasil parádní zákrok a zavelel tak k obratu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Přakonaný brankář Plzně Dominik Pavlát.

Článek

Otočku nakonec Severočeši dokonali v prodloužení a Indiánům ukončili sezonu.

„Kdybych tu šanci dal, tak je to 4:0. Nemyslím si, že by to bylo úplně rozhodující, ale samozřejmě to budu mít v hlavě dlouho," přiznal Schleiss.

"Mrzí nás to hodně. Začali jsme velmi dobře a mohli jsme dát i čtvrtý gól,  což by s Libercem zacloumalo ještě víc. Bohužel pak jsme dostali smolný první gól a vedení o dva góly v hokeji nic neznamená," litoval kouč Plzně Petr Kořínek zahozených šancí i nastřelené tyčky Pourem v 7. minutě

„Mrzí to hodně, Mohli jsme to za stavu 3:0 v klidu uhrát, ale nechali jsme si vyrovnat a pak už to bylo padesát na padesát. Byla to vyrovnaná série a uspět mohl kdokoliv. Bohužel pro nás Liberec dal gól a přejeme mu hodně štěstí dál," pověděl lídr Indiánů.

Za celou sérii však své parťáky ocenil. Před jejím startem za sebou měli devět proher v řadě a desátou přidali v prvním předkole, přesto se Západočeši za stavu 0:1 na zápasy dokázali obdivuhodně zvednout a favoritovi ještě pořádně zatopit. "Poslední zápasy jsme hráli opravdu srdcem, je to škoda," pověděl Kořínek.

„Dokázali jsme únor hodit za hlavu a předvedli jsme, že můžeme hrát super hokej. Chvílemi jsme je normálně přehrávali, což bylo skvělý. Všichni jsme fárali a na tým jsem hrdý. Je super předvést takový výkon a vyhrabat se z toho, kdy vám to měsíc a půl nejde," vyzdvihl Schleiss oživení týmu v předkole play off.

Pomohl i gólman Dominik Pavlát. „Chytal super, držel nás jako blázen. Kloubouk dolů před ním, neměl to jednoduchý. Bylo toho na něj hodně, ale chytal jako ďábel a my mu můžeme jen poděkovat, že nás držel," poznamenal kapitán Indiánů, kterým skončila sezona.

"Byla jak na houpačce. Poslední čtvrtina nám vůbec nevyšla. Měli jsme tam taky hodně zraněných, kádr nemáme tak široký, což nás taky ovlivnilo. Ale když jsme se dostali do předkola, věděli jsme, že mužstvo sílu má a v sérii to ukázalo," uzavřel Kořínek.

Reklama