Hlavní obsah

Další žena ve vedení hokejového klubu. Karlovy Vary mají novou generální manažerku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká změna. Karlovarský hokejový klub povede poprvé v historii žena. Na pozici generálního manažera Energie jmenovala Zdenku Macháčkovou Šimánkovou. Ta ve funkci nahradila Miroslava Vaňka, který tuto pozici zastával už přes 32 let. Macháčková Šimáková se tak stane druhou ženou ve vedení extraligové organizace, generální manažerkou Sparty je Barbora Snopková Haberová.

Foto: Kateřina Pelikánová/HC Energie Karlovy Vary

Hokejový klub Karlových Varů povede jako generální manažerka Zdenka Macháčková Šimánková.

Článek

Vaněk opustil funkci v říjnu po změně majitele klubu. A Energie našla jeho nástupkyni. „Novou práci hodnotím jako velkou výzvu, na kterou se velmi těším a současně cítím velkou odpovědnost," uvedla pro karlovarský web Macháčková Šimánková.

Na západě Čech bude bydlet a řídit klub na denní bázi. „Chtěla bych navázat na tradici, kterou Energie má, prohlubovat partnerství se stávajícími sponzory a navazovat vztahy s těmi novými. Ambicí je posunout Energii dále, mít skvělou atmosféru v týmu a celkově zlepšit hospodaření klubu," popisovala hlavní cíle v nové roli.

Ráda by do dalších ročníků posunula Západočechy v tabulce výš směrem do play off. Letos totiž drží až desátou pozici s pouhým tříbodovým náskokem na předposlední Brno. „Nechceme stále bojovat na spodku tabulky a rvát se o udržení. Potřebujeme silný tým a profesionální zázemí. Věříme, že tyto změny přinesou vyšší zájem partnerů, sponzorů a stejně tak fanoušků," doufá generální manažerka.

V minulosti pracovala v telekomunikacích, médiích, maloobchodě nebo školství. Zejména v oblasti financí, provozu a řízení projektů. Má zkušenosti z mezinárodního prostředí výchovy ke sportu. O hokej se zajímá celý život, teď se poprvé stane i jejím zaměstnáním. „Chci poděkovat novým majitelům za důvěru a těším se na hezkou práci v Karlových Varech, dodala Macháčková Šimánková.