Hlavní obsah

David Kaše: Semifinále je pro nás úspěch, ale na dovolenou ještě nechceme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Litvínova prožívají první opravdu povedenou sezonu od zisku mistrovského titulu v roce 2015. Devět let od historického okamžiku si museli počkat na další semifinálovou účast. I proto je pro Severočechy už jen účast mezi nejlepší čtyřkou úspěchem. Útočník David Kaše ale novinářům řekl, že pro jeho mužstvo tím sezona ještě nekončí. Litvínovští chtějí ještě výš.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Bratři David (vlevo) a Ondřej Kaše slaví postup Litvínova do semifinále

Článek

„Semifinále je pro nás úspěch, ale myslím, že můžeme jít i dál. A věřím, že si to každý z týmu uvědomuje a dáme do toho ještě více než sto procent. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ale určitě můžeme být konkurenceschopní. Rozhodně nemáme v hlavách, že bychom měli jít na dovolenou. Věřili jsme si zrovna tak minule na Brno. Ale to už je třeba hodit za hlavu a soustředit se na Pardubice, s nimiž to bude asi ještě o level jiné,“ řekl Kaše.

Dobře vnímá, že Dynamo je hlavním aspirantem na zlato. „Pardubice jsou určitě favoritem, na jejich straně jsou obrovské zkušenosti, ale těším se na to. Co jsem sledoval jejich čtvrtfinálové zápasy s Hradcem Králové, byl to hezký a hodně vyrovnaný hokej. Myslím, že se může stát cokoliv,“ míní Kaše.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Kometa Brno 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Svěřenci kouče Karla Mlejnka dokázali v základní části jejího suveréna dvakrát ze čtyř soubojů porazit. „Hráli jsme s nimi vyrovnaná utkání. Půjdeme do toho samozřejmě s velkou pokorou, ale zase ne s přehnaným respektem. Doufám, že máme všichni v hlavách, že je můžeme porazit a vyřadit. Snad se nám podaří vyhrát třeba hned první utkání a přivezeme z ledu soupeře alespoň jedno vítězství,“ uvedl Kaše k dnešnímu startu série.

„Podle mého budou hrát to, co hráli celou tu sezonu pod vedením nových trenérů. Rozhodně nebudou nic měnit v prvním utkání. Myslím, že to bude ale přece jen trošku otevřenější. Mají i některé hodně ofenzivní obránce. Ale zároveň umí dobře bránit,“ řekl Kaše.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. Mountfield HK 3:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Přišlo mi v jejich zápasech s Hradcem, že byl hrozný rozdíl hlavně v předbrankovém prostoru. Pardubice před brankáře Willa nikoho nepouštěly a měly to zavřené. Myslím, že to je klíč k úspěchu – nějak se před brankáře dostat a mít dorážky. Právě to jejich sérii s Hradcem rozhodlo. Věřím, že my se tam svou urputností a šikovností dostaneme a budeme dávat góly,“ doplnil.

Tým Pardubic působí v sezoně zatím velmi sebejistě. „Budeme jen rádi, když nás podcení. Potřebujeme do nich zajet a držet se toho, s čím jsme byli úspěšní v předchozích dvou sériích. Když to budeme plnit, tak můžeme být hodně vyrovnaným soupeřem, ne-li i lepším, protože kvalitu do útoku máme, v obraně i brance také,“ uvedl Kaše.

Ve čtvrtfinále proti Brnu uspěl Litvínov, přestože ztratil vedení 2:0 na zápasy. „Cítil jsem z týmu ohromné odhodlání. Hodně nás také nakoplo, když jsme v pátém utkání přišli po druhé třetině do kabiny (za stavu 1:0 pro Kometu) a trenér nám řekl, že se můžeme vrátit pouze za předpokladu, že vyrovnáme, nebo ten zápas otočíme. Na všech bylo najednou vidět velké nabuzení. Nikdy jsem tohle od trenéra neslyšel, myslím, že nám to vážně moc pomohlo. Podařilo se nám vyrovnat z přesilovky a pak v prodloužení jsme šli výhře naproti. Myslím, že to byl zlomový moment celé série,“ uvedl Kaše.

Reklama