Hlavní obsah

Diagnóza Pardubice. Tým, který píše historii černým písmem. Najde někdo lék?

Praha

Čísla jsou neúprosná a verdikt je pro pardubické hokejisty zdrcující. V Tipsport extralize jsou nejhorší, získali 24 bodů a od třináctého Chomutova je dělí čím dál větší propast – osm bodů. Od dvanáctých Karlových Varů pak dokonce 15 bodů. Na první Třinec je pak manko doslova šílené – 39 bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kanonýr a kapitán Pardubic Petr Sýkora v rozhovoru s rozhodčím. Jako by sudí říkal: "Pánové, body musíte uhrát sami."

Článek

Sezonu začaly Pardubice s hlavním trenérem Milošem Holaněm, kterého nahradil zkušený Břetislav Kopřiva. Tento lék ale také nezabral a od 3. prosince 2018 velí ze střídačky týmu pardubický patriot Ladislav Lubina. Výsledek je však i tady poměrně tristní.

Zlepšení? Nepřišlo. Góly? Také ne. A body? Ani náhodou.

Pod vedením již třetího kouče v sezoně tým z východu Čech sehrál 10 zápasů. Bilance je zdrcující. Jediná výhra a skóre 15:40.

Tato fakta jen potvrzují, že Dynamo drží v extralize několik nelichotivých "prvenství". Nejméně výher, nejvíce proher, nejméně vstřelených gólů a nejvíce inkasovaných. K tomu má nejhorší úspěšnost v přesilovkách. Při součtu inkasovaných branek v oslabení je Dynamo druhé nejhorší. K tomu má tým nejvíce nasbíraných trestných minut.

Bolestí má pardubický hokej moc a lék se nedaří najít už několik měsíců. „Abychom se odšťouchli trošičku dopředu, nesmíme dělat chyby ze sedmé nebo osmé třídy. Když se jich nevyvarujeme, pak nemůžeme být úspěšní," řekl Lubina před třemi týdny, když se seznamoval s týmem.

Pardubice v sezoně
Září
Zápasy 6Výhry 3Porážky 3
Říjen
Zápasy 9Výhry 3Porážky 6
Listopad
Zápasy 8Výhry 1Porážky 7
Prosinec
Zápasy 8Výhry 1Porážky 7
Leden
Zápasy 3Výhry 0Prohry 3

Situace po posledních třech lednových utkáních je však daleko víc alarmující – 0 bodů a skóre 2:16. Po zlepšení ani památky, výsledky ukazují spíš opačný trend.

Plzeň – Pardubice 11:1. „Plzeň nás předčila především v agresivitě bruslení a agresivitě před oběma brankami. Jako hráč jsem se do Plzně vždy těšil. Je tu dobrá atmosféra. Nepamatuji si, že bychom tady někdy dostali takový příděl," přiznal trenér pro klubový web po debaklu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nejde to. Ani pod trenérem Ladislavem Lubinou se Pardubice zatím ode dna tabulky neodrazily.

Mladá Boleslav – Pardubice 1:0. „Kabina vše vnímá, nikomu nám není nynější situace příjemná. Musíme mít hlavu nahoře. Je třeba se tomu postavit čelem a začít od malých věcí. Potřebujeme uhrát nějaké zápasy a od nich se odpíchnout," nechal se po dalším krachu slyšet útočník Rostislav Marosz.

Vítkovice – Pardubice 4:1. „Stejně jako v Plzni jsme chybovali při prvním střídání a obdržet gól ve dvacáté sekundě je voda na mlýn soupeře a rána do hlavy pro nás," pravil pro změnu kouč Lubina.

Myšlenky na baráž se čím dál více stávají reálnějšími. "Umíme počítat a víme, kam míříme, ale nic nevzdáváme," řekl po poslední prohře útočník Marek Hovorka. Závěrečný zápas základní části sehrají Pardubice 8. března. V jakém budou stavu? A bude u toho Lubina?

Reklama

Související témata: