Hlavní obsah

Mlejnek nechápe metr sudích: Musí se chránit zdraví hráčů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bylo to nádherné vyvrcholení celé série. Z jedenáctigólové přestřelky vyšli lépe pardubičtí hokejisté, kteří po vítězství 6:5 na litvínovském ledě oslavili postup do finále play off extraligy v nejkratším možném čase. V ochozech ale zůstávaly dlouhé desítky minut oba fanouškovské tábory. Dynamo slavilo, příznivci Vervy děkovali za povedenou sezonu, která na severu Čech od titulu v roce 2015 dosud nebyla. „Čtvrtá nejlepší v našich dějinách, jak mi říkají historici,“ pousmál se trenér Karel Mlejnek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Dynamo Pardubice 5:6Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 4. zápas Litvínov - Pardubice

Litvínov se poprvé v sérii soupeře v prvních minutách nezalekl a na favorita vlétl s obrovským nasazením. „Byla to divočina. Konečně se nám povedl dobrý vstup, takový jsme měli plán,“ odkrýval útočník David Kaše, který vstřelil první dva góly Vervy a na trefu Kirka těsně před první sirénou asistoval, čímž vyhnal z branky Romana Willa a poprvé v play off se mezi tři tyče postavil Dominik Pavlát.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Pardubice, oba celky střídaly své gólmanyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Pro hlavu to bylo těžší, ale zvládl jsem se nastavit, že můžu být úplně v klidu,“ líčil Pavlát, jenž od příchodu do Pardubic odchytal teprve pátý zápas. „Na jednu stranu si řeknete, že je to těžké. Ale zase jsem mohl zůstat v Plzni, a to bych měl už měsíc volno. Druhá možnost byla dát ego úplně bokem, upozadit ho, věnovat veškerou energii týmu. No a mně se to tímhle vrátilo,“ culil se 24letý gólman.

Do druhé třetiny totiž hosté vlétli v úplně jiném tempu. „To už byl úplně jiný tým, který věřil svému hokeji,“ oceňoval kouč Marek Zadina. Dynamo nastartovaly dvě slepené trefy obránců od modré čáry. „Vůbec nic jsem neviděl. Až když se puk ocitnul v síti. Věděli jsme, že tohle umí, ale nedokázali jsme střely zablokovat,“ mrzelo litvínovského brankáře Mateje Tomka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Pardubice, druhý a třetí pardubický gól Tomek nevidělVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Dalším důležitým momentem byl faul Richarda Pánika na Jindřicha Abdula, který rozhodčí zkoumali na videu, ale nakonec udělili pouze dvouminutový trest s odůvodněním domácímu trenérovi, že šlo o normální hokejový zákrok. „To si nemyslím,“ řekl jen Mlejnek. „Člověk se v tom někdy ztrácí. Na jednu stranu jsem ok s tím, že je nastaven metr na menší počet vyloučení, ale musí se chránit zdraví hráčů,“ prohlásil kouč.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Pardubice, Pánik trefil do hlavy domácího AbdulaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Východočeši oslabení zvládli, následně po dalších domácích chybách udeřili dvakrát během dvou minut. Skóre tak otočili z 1:3 na 5:3. „V každém zápase jsme byli blízko, ale nevyvarovali jsme se hluchých pasáží,“ litoval gólman Tomek, který po pátém inkasovaném gólu přepustil místo Šimonu Zajíčkovi. „Beru to jako součást práce. Ještě byl čas na nový impuls a zkusit se zápasem něco udělat,“ řekl Tomek.

To nakonec Vervě téměř vyšlo. Sůl do rány sice nejprve nasypal gólem na 6:3 hříšník Pánik, ale domácí se nevzdali. Osm minut před koncem v přesilovce sáhli ke hře bez brankáře, prosadil se Zile a následně i Koblasa a ještě to bylo pořádné drama. „Jsem pyšný, že jsme bojovali do poslední chvíle,“ oceňoval David Kaše. „Ukazuje to náš charakter,“ souhlasil Tomek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Pardubice 5:6 (55. Koblasa)Video: Tipsport Extraliga / BPA

I přes mohutný tlak v závěru však vyrovnání nepřišlo. „Odehráli jsme vyrovnanou sérii, i když o tom stav úplně nevypovídá,“ mínil slovenský gólman. „Ale útočná síla Pardubic je neuvěřitelná. Svým skromným názorem bych řekl, že největší v extralize. Mají ohromně široký a zkušený kádr,“ oceňoval soka Tomek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hokejisté Pardubic slaví postup do finále Tipsport extraligyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Dynamo vedle postupu do finále po dvanácti letech vybojovalo i dostatek času na odpočinek. „Deset dní volna, to je podobné jako před čtvrtfinále, takže zavedeme obdobný režim. Odpočineme si a budeme se připravovat,“ nastínil trenér Zadina. Soupeřem Pardubic bude buď Sparta, nebo mistrovský Třinec. „Je jedno, na koho narazíme. Soustředíme se na sebe,“ doplnil kouč.

Reklama