Hlavní obsah

Dneska jsme to byli my. Včerejšek jsme odčinili, říká nejlepší střelec Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má místo ve čtvrté formaci, i tak je v nabitém kádru pardubického Dynama v play off nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem (6+3). Potvrdil to i ve druhém extraligovém finále, v němž Tomáš Vondráček dal dva klíčové góly, které definitivně Třinec zlomily. „Je skvělé, že jsme ten zápas zvládli. Teď se nachystáme na dva duely v Třinci a chceme je vyhrát,“ říkal Vondráček.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 6:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Tomáši, jak jste viděl své dva góly?

U toho prvního odvedl skvělou práci Honza Mandát. Našel mě tam a ten gól jde hlavně za ním. Já už to pak jen vystřelil nahoru a naštěstí to tam spadlo. A ten druhý? Tam to trochu se štěstím prošlo, ještě si ho Třinečtí srazili. Vedli jsme 5:3, takže to byla trošku úleva.

Finále play off: 2. zápas Pardubice - Třinec

Před vašimi trefami jste ale ztratili vedení 3:1, když Třinec srovnal na 3:3. Nedeptaly vás černé myšlenky?

Na ty nebyl čas, protože ještě zbývalo dost času do konce. Zápas byl vyrovnaný, my jsme chtěli být pozitivní, což se nám vyplatilo.

Není to ale pro vás varování?

On by to nevzdal žádný tým. Je to pro nás ponaučení, že musíme být zodpovědnější a že musíme trošku krotit emoce. Ale skvělé je, že jsme ten zápas zvládli a teď se nachystáme na dva duely v Třinci. Chceme je vyhrát.

Třineckému Kacetlovi jste dali šest gólů. Může ho to psychicky nalomit?

Moc bych to nezveličoval. Prostě to tam napadalo a jsme za to rádi.

Zároveň jste od první minuty do něj hodně chodili. Byl to plán?

Nemyslím si. Chtěli jsme hrát důrazněji a myslím, že se to povedlo. Nejen v tom byl rozdíl oproti úterku. Dneska jsme to prostě byli my, takhle se chceme prezentovat. Včera to nebylo ideální. Ale už je to za námi a dneska jsme to odčinili. Chtěli jsme na ně vlétnout, a to se povedlo. Musíme dál hrát naši poctivou hru.

Reklama