Hlavní obsah

Pánik vyvázl jen s pokutou, Ujčík vyhodnotil jeho počin jako nesportovní chování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pardubický útočník Richard Pánik dnes může nastoupit do druhého finálového utkání play off hokejové extraligy proti Třinci. Disciplinární komise ho ve zkráceném řízení za incident ze závěru úvodního duelu potrestala jen pokutou ve výši 10 procent z platu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pánik byl za nesportovní chování potrestán pokutou.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Dynamo se v posledních minutách snažilo dotáhnout nepříznivý stav 1:2, jenže doplatilo na zbytečné fauly nejprve Hyky, poté v čase 59:12 také Pánika, který ve snaze zastavit Patrika Hrehorčáka trefil bývalého spoluhráče vysokou holí do obličeje. Jasný faul, ale běžný hokejový moment.

Následná reakce slovenského útočníka ale byla výrazně za hranou. Když projížděl kolem svého krajana, mohl ho v klidu minout. Místo toho mu však holení zbytečně ťukl do hlavy. Žádnou velkou intenzitou, ale úmysl to byl neoddiskutovatelný.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 1:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Také pak Pánikova akce vyvolala reakci, do pardubického forvarda se pustil kanadský obránce Adam Smith, zatímco trenér Ocelářů Zdeněk Moták na rozhodčí volal, jestli si incidentu všimli. Pánik nakonec obdržel jen dvouminutový trest za vysokou hůl, ale hosté závěr utkání zvládli a zvítězili 2:1.

Druhý duel je na programu už dnes od 18:00 hodin a bude do něj moci nastoupit i Pánik, ačkoliv si na jeho počínání posvítila disciplinární komise. Její předseda Viktor Ujčík se však ve zkráceném řízení rozhodl pro peněžitý trest.

„Disciplinární komise tento kontakt shledala jako projev nesportovního chování a s přihlédnutím k minimální intenzitě kontaktu se rozhodla pro trest v rovině finančního postihu,“ uvedla v tiskové zprávě s tím, že Pánik přijde o částku 10 procent z měsíčního platu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Pardubice, Pánik trefil do hlavy domácího AbdulaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Zkušený 33letý rodák z Martina nepředvedl v play off první zkrat. Ve čtvrtém utkání semifinálové série s Litvínovem trefil do hlavy domácího útočníka Jindřicha Abdula. V tomto případě se disciplinárka rozhodla Pánika dále netrestat.

Reklama