Hlavní obsah

Do semifinále exceloval, ve finále zhasnul. Druhé místo si nikdo nepamatuje, ví Chlapík

V základní části exceloval, nikdo z extraligy nenasázel víc gólů a neposbíral víc bodů než on. I ve čtvrtfinále a semifinále válel, spolu s parťákem Tomáškem vévodil kanadskému bodování play off. Jenže ve finále proti Třinci útočník hokejové Sparty Filip Chlapík, jenž od příští sezony posílí švýcarský klub Ambri-Piotta, i vinou absence zraněného Tomáška zvadnul. V šesti zápasech zapsal jen dvě asistence. Pražané od něj potřebovali víc, a i kvůli tomu ani po 15 letech čekání na extraligový titul neukončili.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zklamaný Filip Chlapík po finálovém uktání s Třincem

Článek

Hodně těžce to koušete?

Můžeme si říkat, že i stříbro je hezký, ale já z něj radost nemám. Naopak je to obrovské zklamání. Chtěl jsem vyhrát zlato!

Proč to nevyšlo?

Kromě jednoho zápasu (toho pátého), kdy jsme prohráli 3:7, to bylo vyrovnané. Ale Třinec má dobrý a organizovaný tým. Mají hráče dlouho po kupě a ti vědí, co mají dělat. Jejich defenziva je fakt neskutečná, nabídli nám toho málo. Vyhráli zaslouženě.

Josef Jandač stále čeká na titul. Nehroutím se z toho. Někdy je vám dáno, někdy neVideo: Sport.cz

Tušíte, jak dlouho vám potrvá se s finálovou prohrou vyrovnat?

Teď bezprostředně po zápas jsem nas*anej. Vyspím se, s klukama někam zajdeme a bude trošku líp. Ale je to hrozná škoda. Ta parta, kterou jsme tedy měli... Na Třinec jsme měli, všichni to vědí. O to je to horší.

Předpokládám, že povedená sezona z osobního hlediska je jen slabou náplastí.

Upřímně? Vyměnil bych ji za to teď slavit na ledě. Postupem času, až se na to podívám za pár měsíců nebo let, si můžu říct, že to (z mé strany) bylo super. Ale teď bych to vyměnil za to, co se děje vedle (v kabině Třince).

Ještě v listopadu, kdy byla Sparta v hluboké krizi, se finále jevilo jako utopie. Alespoň tím se můžete utěšovat?

Teď jsem to říkal v kabině. Kdyby nám někdo na konci listopadu řekl, že budeme ve finále, málokdo by tomu věřil. My ale věřili, že sílu máme. Ale druhé místo si nikdo nepamatuje, my jsme to chtěli vyhrát. Takže za nás zklamání.

Reklama

Související témata: