Hlavní obsah

Dojatý prezident Třince o gejzírech radosti: Lidi si neobjednávali panáky, ale rovnou celé flašky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postával před třineckou šatnou a co vteřinu se s někým objímal. Tu s hráči, jindy s trenéry či dalšími členy realizačního týmu. Na první dobrou šlo z prezidenta Ocelářů Jána Modera poznat, jak je dojatý, šťastný a hlavně pyšný na mužstvo, že pošesté za sebou dokázalo postoupit do finále hokejové extraligy. A dál tak může snít o pátém mistrovském titulu v řadě, což se v samostatné historii podařilo jen v devadesátkách Vsetínu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Třinec, rozhodující branka Třince a pozápasové emoceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 7. zápas Sparta - Třinec1/23

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„Zažívám nesmírnou radost a nadšení. Sparta byla neskutečně dobrý soupeř. Myslím, že to bylo ještě těžší, než když jsme s ní hráli (předloni) finále a (loni) čtvrtfinále. Pod trenéry Grossem s Hořavou se hodně zlepšili, měli skvělý kádr. My měli v závěru víc štěstí,“ říkal Moder, který je prezidentem třineckého klubu už od roku 2004.

Nyní si může užívat, že Oceláři se v tuzemsku stali vůbec prvním týmem v historii play off, který otočil sérii ze stavu 0:3 na zápasy. „Říkali jsme si, že chceme být první, kdo to dokáže,“ usmíval se Moder.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec 2:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Kdybych byl určitým politikem, řekl bych, že jsme měli veřejný průzkum a zjistili jsme z něj, že naši příznivci chtějí, abychom to tak neskutečně zdramatizovali. Ve skutečnosti ale nikdo nechtěl takové drama. Všichni bychom byli rádi, aby to šlo hladce,“ mínil Moder po rozhodujícím sedmém semifinále, které rozhodl až ve čtvrtém prodloužení v čase 121:46 Miloš Roman.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Sparta, domácí Voženílek v poslední sekundě základní hrací doby vyrovnalVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Přitom v šestém zápase už se zdálo, že třinecká extraligová dominance z posledních let je u konce. „Když ale Vožuch (Daniel Voženílek) v poslední vteřině třetí třetiny vyrovnal, vypukly u nás gejzíry radosti. V restauraci (na stadionu) jsme museli mít obrovské tržby, protože jsem sám viděl, že si lidi neobjednávali panáky, ale rovnou celé flašky a oslavovali to,“ tvrdil Moder.

„I kdybychom nakonec prohráli, naši fanoušci by si nezlobili, když viděli to neskutečné nasazení a vůli po vítězství. Dostal jsem strašně moc esemesek, jak jsou rádi za celou sezonu. A za třešničku na dortu v podobě postupu do finále jsme strašně rádi,“ dodával třinecký prezident.

Reklama