Hlavní obsah

Moták: Trénuju mimořádný tým. Na Pardubice zase navlečeme montérky, pracovní rukavice a povalíme dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni ve své premiérové sezoně na třinecké střídačce dovedl mužstvo k titulu, teď je s ním Zdeněk Moták ve finále znovu. Navzdory tomu, že Oceláři prohrávali v semifinále hokejového play off se Spartou už 0:3 na zápasy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, rozhodující branka Třince a pozápasové emoceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 7. zápas Sparta - Třinec1/23

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kdybyste měl najít jeden důvod, proč je Třinec zase ve finále, jaký by to byl?

Sparta má skvělé trenéry a výborné mužstvo. Podali excelentní výkon, ale já mám to potěšení, že s mými spolupracovníky trénuju mimořádné mužstvo. Mimořádný tým. A to vlastně tohle sedmé utkání rozhodlo. Ten zápas byl vyrovnaný, hodně kvalitní. I ta čtvrtá dvacetiminutovka byla výborná, co se pohybu týče. Pak hráčům samozřejmě lehce docházely síly, ale pořád to byl takticky vedený boj. Z únavy krystalizovaly nějaké drobné chyby, obě mužstva měla v prodloužení střelecké a vyložené šance. Pro nás je důležité, že jsme poslední gól vstřelili my a my se radujeme.

Kde se bere ta vnitřní síla onoho mimořádného týmu, jak říkáte?

Kluci už jsou nějakou dobu pospolu, ale přicházejí noví a noví, kteří naskočí do soukolí a dobrého motoru a jsou jeho kvalitní součástí. Nelze nikoho vyzdvihovat, je to opravdu týmový výkon.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec 2:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Co jste hráčům při nekonečném prodloužení kladl na srdce?

Zdůrazňovali jsme, ať pracuje hlava. A abychom byli v dobrých pozicích a v pohybu.

V šestém zápase vás od vyřazení dělily dvě desetiny vteřiny, v tom sedmém 55 sekund. O kolik let jste během semifinále zestárl?

Je to naše práce, stresu jsme vystaveni v každém utkání 52 kol základní části, pak ještě v play off. Ale v tomto je těch stresorů více. Líbilo se mi, že sérii provázel velký divácký zájem. V každém utkání bylo něco kvalitního. Bylo skvělé, že hokejová společnost se mohla bavit. Od obou týmů to byly bravurní výkony. Postoupit by si zasloužila obě mužstva, ale my jsme byli ti šťastnější. V závěru možná i lepší.

Motivoval jste před zápasem své svěřence tím, že se můžou stát prvními v Česku, kdo otočí sérii z 0:3 na 4:3?

Nijak jsem o tom nemluvil. Upřímně říkám, že mě to ani nezajímá. Chtěli jsme hlavně vyhrát, a jestli to bude s nějakým výročím či milníkem, bylo jedno.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, hosté po neuznaném gólu v závěru přesto vyrovnaliVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Ceníte si postupu o to víc, že jej mužstvo zvládlo navzdory zdravotním trablům kanonýra Růžičky, který nemůže hrát a naplno naskakuje jen do částí zápasů?

Každý je součástí týmu, i Růža. Je sice lehce indisponovaný, nemůže úplně, ale chce s týmem být. Chce být na střídačce, zažít to a být jakousi oporou na střídačce, když hraje méně.

Na finále bude připravený aspoň v tomto režimu?

Myslím, že bude připravený v ještě lepším. Děláme všechno, aby byl zdráv a připravený na sto procent. Aby byl tou hrozbou jako v sezoně. I když jeho góly chyběly, tým je mimořádný v tom, že to dokáže urvat i bez opor.

Finále na ledě Pardubic startuje už v úterý. Dají se vůbec za tak krátký čas nabrat síly?

Těžko říct. Vážíme různé varianty, co a jak by. V sobotu bohužel mošnovské letiště nepřijímalo, takže jsme nemohli letět, ale jeli jsme autobusem. Nějaké volno určitě bude, chlapci si ho zaslouží. Byla by hloupost vyžadovat hned v neděli trénink.

Čtvrtfinále i semifinále jste museli hrát na sedm zápasů. Dokážete vyjádřit procenty, o kolik budou Pardubice odpočatější?

O milion procent? Když odehrajete dva zápasy v jednom dni namísto jednoho, samozřejmě cítíte, že hráči toho budou mít hodně. To museli všichni vidět.

Pod větším tlakem každopádně bude Dynamo. Půjdete si finále užít, nebo tohle slovo přímo nesnášíte?

My půjdeme do roboty. Zase navlečeme montérky, pracovní rukavice a povalíme dál. Asi i Pardubice dobře vědí, že bychom potřebovali trochu víc odpočinku. Třeba ale budeme naopak v úterý rozjetí.

Reklama