Hlavní obsah

Dostal jsem to na talíři, zavřel oči, plácnul do toho a spadlo to tam, smál se kat Olomouce Kohout

Infarktový závěr mělo utkání 43. kola extraligy mezi domácí Olomoucí a Karlovými Vary (3:4). Kohouti se na začátku třetího dějství ujali vedení 3:2, ale stejně jako ve druhé třetině jednogólový náskok neudrželi. Hráči Energie nejprve vyrovnali v přesilovce, a když už vše směřovalo k prodloužení, z rychlého brejku jim tři body zajistil se závěrečným hvizdem svojí druhou trefou v zápase Martin Kohout.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Martin Kohout z Karlových Varů, autor gólu.

Článek

„Dostal jsem to naservírované na talíři. Zavřel jsem oči, plácnul do toho a spadlo to tam. Ani jsem nevěděl, jaký je čas. Vyšlo to fantasticky. Líp to ani nešlo. Kluci říkali, že řvali tři, dva, jedna ze střídačky a modlili se, aby to klaplo. Sudí to pak potvrdili, takže paráda. Tři body jsou pro nás nesmírně důležité," radoval se šťastný střelec. Podobnou koncovku už jednou zažil. „Ne však se šťastným koncem pro nás. Teď to bylo poprvé," smál se.

V kariéře už ale dal i cennější gól. „Bylo to ve čtvrtfinále extraligy proti Pardubicím, kdy jsme to otáčeli ze stavu 0:2. tehdy jsme také čekali na rozuzlení, verdikt rozhodčího, zda gól bude platit, či ne. Situace to byla srovnatelná," vzpomínal.

V utkání se trefil dvakrát, mohl však dát dokonce i hattrick, když jel sám na bránu a Konrád ho vychytal. „Nepovedlo se, ale nic se neděje. Hlavní je, že jsme vyhráli. Hattrick může přijít jindy, doufám," prohlásil osmadvacetiletý útočník.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký Silvester Kusko před karlovarským brnakářem Štěpánem Lukešem.

Pochvaloval si také, jak to jeho týmu v poslední době jde. „Měli jsme pasáž, kdy nám to vůbec nešlo. Nyní se to změnilo. V kabině byla velká rozmluva a všem nám to pomohlo. Od té doby hrajeme uvolněnější, lepší hokej," podotkl.

Asistent kouče Energie Vojtěch Šik si pochvaloval, že se jeho svěřenci ve třetí třetině poté, co inkasovali třetí gól, nepoložili. „Bojovali jsme, konečně si pomohli přesilovkou a v závěru měli štěstí. Hrajeme teď dobře a budeme chtít body i příště, kdy máme Spartu," liboval si.

Rozčarování naopak panovalo v táboře domácích. „Ztratili jsme dneska body. Po zbytečném faulu jsme inkasovali na 3:2 a poté si nepohlídali koncovku. To by se nám stávat nemělo. Bohužel, vyrovnané duely momentálně nevyhráváme. Musíme se z toho poučit a nějak se odrazit. Blíží se konec sezóny, začne se hrát o všechno. Musíme se zlepšit," uvedl olomoucký lodivod Jan Tomajko. Z nečekané porážky ale vědu nedělal. „Musíme ji zkousnout. Samozřejmě si k tomu něco řekneme. Na druhé straně, všechno zlé je k něčemu dobré. Věřím, že v této sezóně se nám už něco podobného nestane," zdůraznil.

„Zítra na tréninku asi dostaneme po čuni. Do půlnoci z toho můžeme být špatní, ale další den se musíme začít připravovat na pátek, kdy jedeme na půdu vedoucích Pardubic. Není to zrovna soupeř, na kterém se dobře chytá, ale vybírat si nemůžeme. Musíme se tam rvát a zkusit urvat nějaké body," přidal svůj pohled obránce Aleš Rašner.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva David Kofroň z Karlových Varů a Jan Bambula z Olomouce.

Hanáci kromě porážky v průběhu utkání těžce skousávali i některé sporné verdikty rozhodčích. Zdálo se i z ochozů, že Hribík s Obadalem na ně byli mnohem přísnější. Po zkušenostech s pokutou pro klub za kritiku, které se dopustil generální manažer Erik Fürst po duelu s Plzní, však počínání arbitrů nekomentovali.

Reklama