Hlavní obsah

Drama pod Ještědem rozsekl Bulíř. Pořád jsme věřili, že gól dáme, tvrdí hrdina Tygrů

Liberec

Byla to tvrdá lopota, přesto liberečtí hokejisté v kabině vytoužený tříbodový zisk přece jen slavili. V urputné extraligové bitvě proti Vítkovicím našli svého spasitele. Michal Bulíř necelé tři minuty před koncem základní hrací doby srazil v početní výhodě houževnatého soka do kolen.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Michal Bulíř (zprava), Petr Jelínek a Lukáš Krenželok se radují z gólu.

Článek

„Pořád jsme věřili, že druhý gól dáme, protože času bylo dost. Těsně před začátkem přesilovky jsme si říkali na střídačce, že se v ní vymáčkneme a necháme tam úplně všechno," přiznal hrdina nedělního duelu 13. kola, který svěřenci kouče Filipa Pešána nakonec opanovali 2:1.

Šestadvacetiletý útočník potrestal dvouminutové vyloučení Davida Květoně, který nešťastně vyhodil kotouč z vlastního obranného pásma přes plexisklo mimo hřiště. „Jsem opravdu hrozně rád, že nám soupeř v závěru nabídl lacinou přesilovku. Jinak to byl systémově i nasazením vyrovnaný zápas," utrousil domácí trenér Filip Pešán.

Bulíř: Výhra je pro nás morální vzpruhou

Bulířovi k třetímu zásahu v sezóně pomohla i notná dávka štěstí. „Puk škrtl o Honzu Výtiska, který lehal do střely. Změnil směr a pak už to bylo těžké chytat. Mrzí to," povzdechl si brankář Ostravanů Daniel Dolejš, jehož tým vyhlíží výhru pod Ještědem od 13. března 2014.

Bílí Tygři se opět trápili v koncovce, ale po dvou vysokých venkovních prohrách zabrali. „Tahle výhra je pro nás morální vzpruhou. Už od rána jsem na všech klukách cítil, že výhru chtějí. Víme, že nám to nejde podle představ, ale tentokrát jsme všechno nahradili bojovností, odvahou a srdcem," liboval si Bulíř a přeje si, aby Severočeši uspěli také na cizím ledě, kde zatím ještě nebodovali.

„Připadá mi, že doma nejsme pod tlakem. Hrajeme uvolněně a tohle musíme přenést i do venkovních utkání. Je potřeba chytit začátky utkání, protože když doháníme skóre, je to těžké fyzicky i psychicky. V Hradci nás v úterý čeká bouřlivá atmosféra, ale musí tam hlavně přijet jiný tým, než který hrál v Brně nebo Plzni," burcuje Bulíř.

Reklama