Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 3:2 SNDrama rozhodly nájezdy, dva body bere Verva

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Flynn 0 : 1
13. Estephan 1 : 1
32. Zeman 2 : 1
54. Faško-Rudáš 2 : 2
65. Stránský 3 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova přetlačili ve 29. kole extraligy Liberec 3:2 po samostatných nájezdech a vyhráli čtvrtý domácí zápas za sebou. Hrdinou utkání se stal útočník Šimon Stránský, který dva góly připravil a poté rozhodl nájezdy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Šimon Stránský z Litvínova, Giorgio Estephan z Litvínova a Patrik Zdráhal z Litvínova se radují z gólu.

Článek

Obě mužstva se v úvodu mohla nastartovat v přesilové hře, ale podařilo se to pouze Liberci. Skóroval jen chvíli poté, co mu početní výhoda vypršela. Flynn zůstal volný na pravém křídle, dostal pas od Jelínka a střelou nad vyrážečku nedal brankáři Zajíčkovi šanci.

Litvínov ale na jeho gól dokázal zareagovat. Stránský vyjel zpoza branky a z otočky skvěle našel před brankovištěm Estephana, který puk hbitě zvedl nad Kváčovu lapačku.

Inkasovaný gól nebyl jedinou ranou pro Bílé Tygry, chvíli před ním totiž odstoupil Šír, který dostal pukem do obličeje a spěchal na ošetřovnu. Následně ze sestavy vypadl i další útočník Bulíř kvůli zraněné noze.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Šimon Stránský z Litvínova, Richard Nedomlel z Liberce a brankář Liberce Petr Kváča.

Hosté ztratili během chvíle dva centry, což se na jejich hře ve druhé třetině podepsalo. Domácí byli nebezpečnější a po další parádě Stránského skóre otočili. Útočník objel branku, s přihrávkou se neunáhlil a krásně přihrál volnému Zemanovi. Rána mladého obránce prosvištěla nad Kváčovým ramenem.

Liberec mohl srovnat ve dvojnásobné přesilové hře, jenže 45 vteřin pěti proti třem mu ke gólu nestačilo. A nevedla k němu ani střela Rychlovského v závěru druhé části, která škrtla o tyčku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu.

Bílí Tygři chytili druhý dech a ve třetí třetině svého soupeře mačkali jako citrón. Domácí mohli přesto rozhodnout, kapitán Sukeĺ však sólo neproměnil, puk se mu mezi brankářovy betony procpat nepodařilo.

Tlak hostů vyústil ve vyrovnání díky přesilovkové teči Faško-Rudáše v 54. minutě. Prodloužení šance nabídlo, ale ne góly, a tak rozhodl rozstřel. Hned v první sérii skórovali domácí Estephan a hostující Birner, na dalšího úspěšného exekutora se čekalo až do poslední dvojice. Stránský povedeným blafákem vyšachoval brankáře Kváču a rozhodl o výhře Litvínova.

29. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. náj. (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Estephan (Š. Stránský, P. Zdráhal), 32. D. Zeman (Š. Stránský, Zile), rozhodující nájezd Š. Stránský - 10. Flynn (Jelínek, Nedomlel), 54. Faško-Rudáš (Flynn, Ivan). Rozhodčí: Pražák, Květoň - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 2877.
Litvínov: Zajíček - Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel, Šalda - Kudrna, M. Sukeľ, Abdul - Š. Stránský, Estephan, P. Zdráhal - Hlava, Straka, Fronk - Zygmunt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.
Liberec: Kváča - Ivan, Nedomlel, Kolmann, Melancon, Derner, Štibingr, Šedivý - Birner, Filippi, A. Najman - Frolík, Bulíř, Faško-Rudáš - Ordoš, Šír, Flynn - J. Vlach, Jelínek, Rychlovský. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec