Hlavní obsah

Dráždí hradecké příznivce, ti mu často nadávají. Ať klidně pokračují. To mě nerozhodí, říká Sedlák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakmile je na ledě, pro hradecký Mountfield představuje stav nebezpečí. A tak logicky si na něj soupeř dává „majzla“, on pak často končí na ledě či s krvavým šrámem na rtu jako v úterý. Samozřejmě je pardubický útočník Lukáš Sedlák i na radaru hradeckých fanoušků, kteří mu často z tribun vyčítají simulování. „Ať klidně pokračují, to mě úplně nerozhodí.“

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Mountfield HK vs. HC Dynamo Pardubice 2:1 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Až penaltový rozstřel rozhodl, že Pardubice nebudou mít před středečním čtvrtfinále mečbol, ale naopak má Hradec šanci na srovnání. Zároveň byly penalty důkazem, jak tuze těsná ta série je, protože všechny dosavadní duely skončily o gól.

„Bylo to asi jasné před sérií, že to bude vyrovnané a bude se počítat každý gól. Dneska jsme měli využít nějakou přesilovku, měli jsme to tam na lopatě. V nájezdech taky, já s Kaulym (Martinem Kautem). Ty nájezdy ale už jsou vabank, je to padesát na padesát, komu to zrovna vyjde. Oni v tom byli šťastnější, ale byl to vyrovnaný zápas,“ souhlasí Sedlák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Pardubice, nájezdyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

V čase 56:54 se sice hráči Dynama radovali z branky Mateje Pauloviče na 2:1, ale po trenérské výzvě ze strany Mountfieldu sudí René Hradil a Filip Vrba gól neuznali. Tomáš Zohorna se totiž v brankovišti dostal bruslí do kontaktu s gólmanem Lukášem Paříkem a vychýlil jej. Hosté tak gól slavili předčasně.

„Je to trošku nepříjemné. Ta euforie nebo emoce tam jsou, asi tři minuty do konce jsme to chtěli jít zavřít a vybojovat to, ale už předtím jsme si říkali, jak budeme pokračovat dál, že se nic nebude měnit. Možná to byla trochu nepříjemnost, ale už se nám to stalo každému asi několikrát, tak to je,“ podotkl Sedlák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Pardubice, neuznaný gól pardubického PaulovičeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Výsledek s jedním gólem ze hry na obou stranách jej ani nepřekvapil. „Celá ta série je taková defenzivní, hodně soubojů u mantinelu. Myslím si, že tam se to bude lámat. Nečekáme, že to bude jiné. Samozřejmě oni jsou na nás připravení, my jsme na ně připravení. Každý zhruba ví, co ten druhý tým dělá, ale myslím si, že jsme tam měli docela dobré šance. Hýča (Tomáš Hyka) to tam měl mezi kruhy, já taky. Chce to tam akorát docpat,“ uvedl Sedlák.

Z duelu si odnesl krvavý šrám na rtu ze souboje, kdy spadl na led a zasáhla jej hokejka Jordanna Perreta. Jako hvězda Dynama je pod drobnohledem soupeřů a snaží se jej rozhodit i fanoušci.

Foto: David Taneček, ČTK

Lukáš Sedlák z Pardubic (vlevo) padá po souboji s Evanem Jasperem z Hradce Králové.

„To je jasné, to oni tak hrajou. To bylo i v základní části… Lidi budou furt hledat něco, budou se nám snažit furt to dát nějakým způsobem najevo, ale to je asi normální. To je jejich věc. Ať klidně pokračují. To mě úplně nerozhodí,“ podotkl.

A pokřikům o simulování se smál. „Helmu jsem si asi sám nestrhnul, to jsem fakt nestihl. A ještě pan rozhodčí tam stál přímo u toho, tak to asi bylo jasné. Jinak si myslím, že tam nic kontroverzního nebylo. Prostě to tak je a bude,“ dodal Sedlák ke kontaktu s Perretovou hokejkou, za který sudí netrestali.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec