Hlavní obsah

Dva nájezdy a dva góly. Hradec přečkal „klinickou smrt“, pak vytasil penaltového hrdinu Pavelku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí je považují za loterii, dovednostní soutěž a za nepatřičný způsob, kterým se rozhodují mače v play off. Jenže taky je třeba říct, že nájezdy přinášejí emoce, zajímavé příběhy a třeba v úterním třetím čtvrtfinále mezi Hradcem Králové a Pardubicemi to možná byl jediný způsob, zvlášť po hodně opatrném prodloužení, jak tento vyrovnaný duel rozlousknout. A uspěl v něm domácí Mountfield, především díky brankáři Lukáši Paříkovi a obránci Tomáši Pavelkovi, který v rozstřelu proměnil dvě trestná střílení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Pardubice, nájezdyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 3. zápas Hradec Králové - Pardubice

Nejprve se ocitl v situaci, že musel dát, aby Hradec ještě žil dál. Pavelka načínal pátou sérii nájezdů za stavu 1:2 z pohledu Hradce, a kdyby neproměnil, byl by konec a Dynamo by už ve čtvrtfinále vedlo 3:0 na zápasy. Pavelka se rozjel, pohrával si s pukem, nakonec prostřelil pardubického Willa mezi betony.

A když následně Pařík vychytal Pauloviče, penaltové drama pokračovalo. „Ten nájezd jsem v hlavě měl, ale přiznám se, že jsem byl hodně nervózní, a jsem rád, že to tam spadlo,“ popisoval Pavelka pro Českou televizi.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Mountfield HK vs. HC Dynamo Pardubice 2:1 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Pak se role otočily. Pardubičtí jezdili jako první, jenže jejich trio neuspělo, stejně jako hradecká dvojice Okuliar a Estephan. A tak kouč Mountfieldu znovu ukázal na Pavelku, který druhým úspěšným nájezdem zápas definitivně zlomil. „Vyšlo to, byl jsem šťastnější a jsem rád, že máme výhru,“ řekl skromně.

Je tak jasné, že vypjaté regionální derby natáhne minimálně do soboty a vrátí se ještě do Pardubic. „V nájezdech chyběl poslední krok, ale nevěšíme hlavu, nemysleli jsme si, že je šmikneme 4:0 na zápasy. Všechny série jsou vyrovnané,“ uvedl pro ČT pardubický útočník Lukáš Radil. Popravdě v ostatních třech sériích zatím vyhrává jen jeden tým.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Pardubice, neuznaný gól pardubického PaulovičeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Hradec přitom v utkání prožil klinickou smrt. Matej Paulovič se prosadil tři minuty před koncem třetí třetiny a vypadalo to na další pardubický gólový úder „last minute“. Jenže trenérský štáb Hradce pohotově zareagoval, vzal si výzvu, neboť vinil hostujícího Zohornu z postavení v brankovišti, což sudí následně po dlouhém zkoumání u videa skutečně odhalili.

Gól odvolali a dali tak Tomáši Martincovi a spol. za pravdu. „Nevím, jestli se k tomu můžu vyjadřovat, ale myslím si, že my i celý stadion viděli, že tam byl nepotrestaný faul na brankáře. Mysleli jsme si, že to rozhodčí vidí, jsou tam čtyři, ale bohužel. Vzali jsem si coach challenge a myslím, že správně posouzeno. Byl to samozřejmě důležitý moment v zápase a dal nám naději vyhrát,“ řekl trenér Martinec.

„Ten gól jsem neviděl. Kluci říkali, že je to 50 na 50. Ale byla to dobře zvolená challenge, protože kdyby to bylo 1:2, už by to v závěru bylo těžké,“ věděl Pavelka.

On se navíc mohl díky tomu stát penaltovým hrdinou.

Reklama