Hlavní obsah

Drsné žerty. Útočníka napálili falešnou nominací do reprezentace, nevyšlo ani angažmá v cizině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté něco snesou. Tvrdé střety u mantinelů, když schytají ránu pukem, také to pořádně bolí. Stejně jako potyčky, kdy dojde na pěsti bez rukavic. V hokejové kabině se ale užije i kopec legrace, byť vtípky jsou často pořádně drsné. „Radku Smoleňákovi dali třeba papírek s falešnou nominací do reprezentace," vzpomíná v pořadu Příklep na Sport.cz moderátor Honza Homolka. Bývalý bek Vsetína Jan Srdínko zase rozespalý několikrát ukončil telefon, kdy mu volal manažer švédského klubu kvůli angažmá. „Tak proto Švédsko nedopadlo," glosuje vše Homolka.

Falešné pozvání do reprezentace? Oblíbený vtip v hokejových kabinách tématem v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Pořádně drsnou příhodou se snažil odlehčit atmosféru ve studiu Sport.cz moderátor Honza Homolka. Ten si vzpomněl na příhodu, kterou slyšel od kamaráda a bývalého hokejisty Jakuba Koreise a šla před lety na účet Radka Smoleňáka. Tomu dali spoluhráči v šatně na jeho místo papírek, kde stála informace o jeho nominaci do národního týmu. „Přitom nebyl pozvaný, jen dostal ten papír," líčí Homolka.

Nikdo nemusí pochybovat o tom, že nic netušící Smoleňák zářil jako sluníčko. „Obvolal kamarády, rodinu, jásal, že je v reprezentaci. Jen se pak nikde nenašel. Koukal na teletext, do novin, hledal na internetu. A všem pak jen říkal, sakra, vždyť mám ten papír," popisuje příhodu moderátor Příklepu.

Příklep s legendárním vsetínským obráncem Janem SrdínkemVideo: Sport.cz

Následně se rozpovídal i host hokejového pořadu Jan Srdínko. Vzpomínal, že s mobilem u ucha měl na triku také řadu žertíků, jednou se ale spálil sám. „Usnul jsem po obědě a vzbudil mě zvonící mobil. Číslo mi připadalo jako zlínský, ale oni mě tehdy lanařili ze švédské Frölundy, než jsem pak šel do Sparty," prozradí.

Oslepl jsem? Bizarní historka českého hokejisty z farmy v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Volal mi manažer, ale jak jsem byl ospalý, tak mě to číslo přišlo jako zlínký. Tak jsem si říkal, že si ze mě dělá někdo prdel. Hovor jsem vzal, ale ten člověk na mě začal anglicky. Tak jsem mu to típnul," vypráví Srdínko.

Jedním telefonátem vše ale neskončilo. „Ten chlapík volal třikrát, byl docela neodbytný. Tak jsem si říkal, tak snad už mi poví, kdo je," směje se Srdínko, který posléze při pohledu na číslo zjistil, že volá někdo z ciziny. Tak na něj zatelefonoval sám.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Caroliny Martinem Nečasem.Video: Sport.cz

„Dovolal jsem se manažerovi Frölundy. On říkal, že mě sledovali a abych se přijel podívat," doplňuje, jak vše pokračovalo. Manažerovi prý raději řekl, že je na místě se špatným signálem, proto telefony rychle končily. „Vždycky jsem přijal hovor a poslouchal jsem, jestli poznám hlas, který volá. Ale nepoznal jsem," dodává bývalý bek Vsetína či pražské Sparty.

Co dalšího zaznělo v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz s bývalým obráncem Janem Srdínkem se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.