Hlavní obsah

PŘÍKLEP: O titul s majitelem ve vazbě. Místo výplat sud piva a zabíjačka, vzpomíná legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vývoj semifinále hokejové extraligy stále nevylučuje překonání nezapomenutelného rekordu. Třinec bude v sedmém utkání proti Pardubicím usilovat o postup do finále, v němž by následně atakoval čtvrtý titul v řadě. Rekord Vsetína v nejvyšší české soutěži činí pět triumfů po sobě. „Já se toho nebojím. Říkám jednu věc: Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly,“ reaguje Jan Srdínko. Legendární zadák valašského klubu je hostem v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz.

Příklep s legendárním vsetínským obráncem Janem SrdínkemVideo: Sport.cz

 
Článek

Pod vedením trenérů Horsta Valáška, Jana Neliby a Zdislava Tabary byl jedním z hráčů, kteří byli u všech šesti triumfů Vsetína i prohraného finále se Spartou. Spolu s ním se to povedlo ještě Ivo Pešatovi, Alexeji Jaškinovi a Romanu Stantienovi.

Celek z ikonického stadionu Na Lapači přitom dokázal získat první trofej hned po postupu mezi elitu. Zatímco u premiérového titulu je jméno Jana Srdínka zapsáno jen díky jednomu odehranému zápasu v sezoně, nejtěžší situaci zažil zřejmě při boji o ten šestý. „My jsme, troufnu si říct pět nebo šest měsíců, nedostali výplatu. Táhlo se to už sezonu předtím, kdy v tu chvíli odešli Ondra Kratěna s Michalem Brošem a Liborem Zábranským na Spartu. V tu dobu, když třeba kluci měli hypotéky, to bylo nesmírně těžké," vzpomíná důrazný obránce.

„Tým se semknul. Myslím, že to bylo v semifinále se Slavií... my jsme tam dojeli a dozvěděli se, že (majitel) Roman Zubík byl zatčen," líčí ve studiu s moderátorem O2 TV Honzou Homolkou a hokejovým expertem Sport.cz Janem Škvorem.

Najde veterán své místo v extralize? Působí nabuzeně, potvrzuje novinář v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Situaci měl tehdy rozseknout klubový manažer Oldřich Štefl. „Uhráli jsme to, šli jsme do finále. Nevěděli jsme, co bude, dlouho se nedostávala výplata, žádné prémie. Tak se zavolal Olin Štefl do kabiny, aby nám přišel něco říct," prozrazuje Srdínko.

„Řekl: Pánové, co vám slíbil Roman, vám slíbil Roman. Já jsem schopen vám zajistit pořádnou zabíjačku a sud piva. A šli jsme hrát," tvrdí v hokejovém pořadu.

Jan Srdínko v Příklepu také mimo jiné vysvětluje, jak to bylo s údajnými igelitovými taškami plnými peněz, které se měly předávat hráčům. Líčí také, proč se neobjevil na mistrovství světa, ani se nevydal do NHL, kam jej lanařil celek New Jersey Devils.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec