Hlavní obsah

Duda: Když podepíšeš se Spartou, nic jiného než titul se od tebe nečeká. Kdo je největší posilou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už je to 15 let, kdy hokejová Sparta naposledy slavila mistrovský titul. V této sezoně leží úkol zvednout nad hlavu pohár před novým koučem Pavlem Paterou. A dopomoci mu mají i nové posily v čele s Jakubem Kovářem nebo Dominikem Simonem. „Sparta potřebuje titul kvůli sponzorům, kvůli všemu… Jakmile jednou podepíšeš Spartě, nic jiného než titul se od tebe nečeká,“ má jasno Radek Duda v pořadu Příklep na Sport.cz.

Jakmile jednou podepíšeš Spartě, nic jiného než titul se od tebe nečeká. Diskutujeme o týmu kouče Patery v PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Sparta je hrozně specifická, ne každý hráč tam dokáže hrát," říká 43letý hokejový expert a uvádí příklad dřívější posily ze zámoří. „Podívejte se na Davida Kašeho, jak se trápí, aby ukázal svůj potenciál. Na to fakt musíš dobře nastavenou hlavu, být natrénovaný a psychicky silný," míní bývalý hokejista, který se aktuálně věnuje trénování individuálních dovedností.

V jeho očích je aktuálně nejzajímavější posilou právě ta dosud poslední, tedy Dominik Simon, jenž v minulé sezoně hrál NHL za Anaheim a Pittsburgh.

Hodí se Pavel Patera do Sparty? Diskutujeme v PříklepuVideo: Sport.cz

„Dominik je pořád hrozně kvalitní útočník, na českou extraligu bych řekl nadstandardní, špičkový. Otázka zní, jak je to s jeho zdravím, jak se bude cítit," vysvětluje někdejší reprezentační útočník.

Co se týká ryze hokejových dovedností, nešetří na adresu 28letého forvarda chválou. „Umí dobře na puku, je kreativní, umí dávat góly, umí na ně nahrávat, je to komplexní hokejista. Pro každého spoluhráče je to hráč, s kterým chceš hrát," vyzdvihuje Duda.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep, který si v kompletní podobě můžete přehrát také ve formě podcastu.

Reklama

Související témata: