Hlavní obsah

Duel v Litvínově kouskovaly šarvátky a bitky. Dalo se to čekat, prohlásil po souboji s Plzní hrdina Vervy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litvínovský hokejista Petr Koblasa se dnes stal hlavním strůjcem obratu proti Plzni v úvodním utkání série předkola play off extraligy. Domácí ve třetí třetině skóre otočili na 4:2 i díky jeho klíčovému gólu a asistenci. Nejlepší střelec Severočechů v základní části soutěže si obratu považoval.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Plzeň, utkání bylo bohaté na potyčkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Předkolo play off, 1. zápas: Litvínov - Plzeň

„My jsme už v prvních dvou třetinách měli šance, ale nedávali jsme góly a malinko nás to sundávalo,“ uvedl Koblasa po střetnutí. „Jsem rád, že jsme se nepoložili a zvládli jsme to otočit. Vyhrát první zápas série je ne nejdůležitější, ale určitě důležité pro psychiku.“

Koblasa své jméno zanesl do střeleckých statistik při gólu na 2:2, který dal bezprostředně po vhazování. „My jsme byli s Matúšem Sukeľem takto domluvení. Čistě vyhrál buly, puk dal dozadu a já chtěl jen trefit bránu, což se povedlo,“ popsal hrdina večera situaci, která Plzeň nalomila.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Plzeň 2:2 (46. Koblasa)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jen minutu a osm sekund poté Koblasa nahrál Liamu Kirkovi na vítězný zásah. Také nedlouho po buly a v přesilové hře. „Liam si výborně našel místo mezi kruhy a skvěle se trefil,“ chválil britského parťáka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Plzeň 3:2 (48. Kirk)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V prvních dvou třetinách hru kouskovaly šarvátky a bitky. Možná šlo o plzeňskou taktiku, jak rozbít útočné schéma litvínovské hry. „Jestli to byl náš plán, to nebudu komentovat. K play off taková hra patří,“ řekl plzeňský útočník Miroslav Indrák.

A Koblasa souhlasil. „Asi se dalo čekat, že se bude jiskřit. Hraje se klasické play off a takové měl zápas taky parametry. Má to úplně jiné grády než základní část,“ zdůraznil třicetiletý útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Plzeň, potyčka domácího Hlavy s plzeňským LvemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Série pokračuje ve čtvrtek opět v Litvínově. „Je logické, že do předkola jsme šli díky postavení v základní část jako favorit. A doufám, že tuhle roli potvrdíme,“ přál si Koblasa.

Hlasy trenérů po 1. utkání předkola play off hokejové extraligy HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň (4:2):

Karel Mlejnek (Litvínov): „Vítězství v prvním utkání je cenné, nevím, jestli důležité, nejdůležitější je vyhrát sérii. Naprosto se smazal rozdíl ze základní části, my si o to víc ceníme zvládnutého těžkého vstupu do série. K obratu nám pomohla standardní situace, gól po buly na 2:2, pak proměněná přesilovka na 3:2, ta extrémně. Kluci to neměli, nemají a nebudou mít jednoduché.“

Petr Kořínek (Plzeň): „Byl to vyrovnaný zápas. Litvínovu se povedlo ho otočit ve třetí třetině, zítra je další utkání. To dnešní rozhodla standardní situace po buly, pak využitá přesilovka, hned následně další gól. Emoce jsou velké, ale to je play off.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.