Hlavní obsah

V přesilovkách třída, jinak vítkovická bída. Pohyb je správná cesta, tuší hradecký Pavelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítkovičtí hokejisté sice v prvním zápase předkola play off extraligy využili hned tři přesilovky, při hře v rovnovážném počtu však tápali. V repríze loňského semifinále na ledě hradeckého Mountfieldu tak v zápase plném faulů a osobních soubojů nakonec prohráli 3:4. „Potvrdilo se, že to je play off. Přidalo se na obrátkách, atraktivní zápas. A jsem rád, že jsme ho urvali na svou stranu my. Bude se usínat lépe,“ liboval si domácí obránce Tomáš Pavelka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Vítkovice, fauly domácíchVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Předkolo play off, 1. zápas: Hradec Králové - Vítkovice

Východočeši málem doplatili na velkou nedisciplinovanost. Hráli celkem osm oslabení. „Několikrát jsme na to apelovali, zbytečné fauly hodně ovlivnily průběh duelu,“ uvědomoval si i trenér Tomáš Martinec.

Vítkovice díky přesilovkám vedly po první části 2:1, ale ve druhé třetině místo navýšení skóre ve vlastním oslabení srovnal právě Pavelka, když v obranném pásmu vypíchl kotouč a ujížděl sám na Klimeše. „Nevěděl jsem, co udělám,“ popisoval. Nakonec se rozhodl výborně, po naznačení střely předvedl dlouhou kličku a zakončil do prázdné branky. „Gólman byl dost vyjetý, tak jsem to zkusil takhle,“ líčil klíčový domácí bek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Vítkovice 2:2 (28. Pavelka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V úvodu závěrečné třetiny to vypadalo, že sedmé z posledních osmi vzájemných střetnutí půjde do prodloužení. Jenže utkání rozhodl Hradec rovněž díky dvěma využitým přesilovkám během 38 vteřin. „Také jsme zbytečně faulovali,“ postěžoval si hostující kouč Pavel Trnka.

Největší problém ale Ostravanům dělala hra pět na pět. Dostávali se při ní pod zámek a sami si nepřichystali snad jedinou pořádnou příležitost. To dokládají i pokročilá data, Vítkovice si při hře v rovnovážném počtu vytvořily šance na 0,32 očekávaných gólů, zatímco Mountfield 2,49.

Tázaný Trnka však na pozápasové tiskové konferenci dlouho nechtěl připustit, že hosté v tomto ohledu měli problém. „Pod tlakem jsme částečně byli, hlavně zpočátku utkání, ale někdy jsme měli převahu zase my,“ tvrdil trenér. Kritičtější už byl útočník Petr Fridrich. „V přesilovkách jsme se dokázali prosadit, potřebujeme přidat ještě góly ze hry. Měli bychom si vytvořit víc šancí,“ mínil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Vítkovice, v utkání padlo pět branek z přesilových her a jedna z oslabeníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Naopak Hradečtí si hru pět na pět pochvalovali. „Máme pohyblivé útočníky, snažíme se být aktivní. Tohle je správná cesta,“ uvědomoval si Pavelka. „Ověřili jsme si, že když se budeme držet našeho principu, soupeře při hře pět na pět umíme přehrávat,“ souhlasil kouč Martinec.

Začátek třaskavého souboje ovšem potvrdil, že série bude dramatická i vyostřená. A díky početním výhodám už byla k vidění aspoň trochu slušná přestřelka. V loňském semifinále padlo za sedm duelů nejvýše šest branek, teď sedm. A spokojenější jsou před čtvrtečním utkáním v Hradci. „Prvního bodu si vážíme. Obzvlášť protože se vítězství nerodilo vůbec lehce,“ uzavřel Martinec.

Reklama

  0 : 1 Pardubice - Třinec 0 : 1 34. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec