Hlavní obsah

Důležitá bitva Kladna se Zlínem měla dohru u disciplinárky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úterní důležitá bitva týmů ze spodku tabulky, v níž čtrnácté Kladno podlehlo poslednímu Zlínu 1:3, měla dohru u disciplinární komise hokejové extraligy. Obránce Beranů Martin Novotný má na tři zápasy zatavenou činnost za faul na útočníka Antonína Melku, stopku na jedno utkání pak od předsedy disciplinárky Viktora Ujčíka obdržel forvard Rytířů Matěj Beran.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Jakub Ferenc ze Zlína, Ladislav Zikmund z Kladna a Pavel Sedláček ze Zlína

Článek

Novotný zasáhl Melku ve 44. minutě za stavu 1:1 loktem do obličeje, za což od rozhodčích Jeřábka s Mrkvou obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

Ujčík úder loktem překvalifikoval na nedovolený zásah do hlavy nebo krku a dvaatřicetiletému obránci udělil stopku na tři utkání. Novotný tak přijde o střetnutí v Olomouci, Třinci a s Mladou Boleslaví.

„V okamžiku zákroku nebyl ani jeden z hráčů v držení kotouče. Novotný reagoval na předchozí přidržení hole ze strany protihráče tím, že se ohnal dozadu a protihráče zasáhl loketním chráničem do obličeje, čímž mu způsobil krvácivé zranění. Přitom si musel být vědom, že v prostoru, kam úder směřuje, se nachází hlava protihráče," uvedl Ujčík.

Na základě podnětu zlínského klubu se pak Ujčík zabýval i zákrokem kladenského Berana na Radka Veselého, který arbitrům unikl a jako nedovolený ho nevyhodnotili. Šéf disciplinárky ale přestupek v pravidlech našel a Beranovi zastavil činnost v nedělním utkání s Olomoucí.

„Zákrok byl veden na protihráče, který byl podle pravidel v držení kotouče. Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti a Beran se před ním neodrazil, při střetu však nade vši pochybnost zasáhl protihráče pravým ramenem do oblasti hlavy. Ze záběrů je navíc zřejmé, že si byl postavení protihráče vědom, ale neučinil nic, aby důsledky střetu minimalizoval," shledal Ujčík při zhlédnutí videozáznamu.

Reklama

Související témata: