Hlavní obsah

Důležité podpisy pro Plzeň! Smlouvu prodloužili reprezentační útočník i nadějný obránce

Praha
Aktualizováno

Hokejová Plzeň prodloužila o dva roky smlouvy se svými odchovanci - útočníkem Petrem Kodýtkem a obráncem Lukášem Kaňákem. Oba mladíci podepsali kontrakt do konce sezony 2022/23.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Kodýtek prodloužil smlouvu s Plzní.

Článek

„Jsou to naši hráči, kteří v Plzni hokejově vyrůstali. A o to, abychom jim prodloužení jejich smluv nabídli, si svými výkony řekli," prohlásil pro oficiální stránky klubu jeho sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Dvaadvacetiletý centr Kodýtek nastupuje za Plzeň už pátou sezonou. V té aktuální posbíral ve 31 zápasech 19 bodů za 14 gólů a pět asistencí, což z něj dělá čtvrtého nejproduktivnějšího hráče týmu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V tvrdém souboji (zleva) Petr Kodýtek z Plzně a Michal Kovařčík z Třince.

„Měl jsem i jiné nabídky, ale nakonec jsem se rozhodl znovu pro Plzeň. Věřím, že je to dobrý krok a že se tady budu i nadále posouvat," řekl jen 168 centimetrů vysoký Kodýtek, jenž v extralize jinde než za Plzeň nehrál.

„Udělal velký posun a jsme rádi, že i přes jiné nabídky se rozhodl u nás v Plzni zůstat. Věříme na základě jeho letošních výkonů, díky kterým si řekl o pozvánku na reprezentační turnaj, že se u nás bude dále zlepšovat. Vkládáme do něj velké naděje," připomenul Vlasák, že v prosinci se Kodýtek dočkal na moskevském Channel One Cupu premiéry za seniorský národní tým.

O rok starší obránce Kaňák pravidelně hraje extraligu za Západočechy čtvrtý ročník. Stejně jako Kodýtek v jiném týmu nejvyšší soutěže nepůsobil.

„Jsem rád, že mi trenéři i vedení klub důvěřují a nabídli mi novou smlouvu. Od mladých let jsem hrál za Plzeň a také jsem tu poprvé nastoupil v extralize, proto jsem rád, že tu budu ještě dva roky pokračovat," uvedl Kaňák, jenž ve 28 duelech této sezony zapsal gól a pět asistencí.

„Lukáš Kaňák je ve svém věku stále mladým bekem, který se může výkonnostně posouvat. S trenéry se shodujeme, že na hokejce je jeden z nejlepších obránců – co se týče kontroly puku a své role v přesilovce. Stále má potenciál se posouvat dále," věří Vlasák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín