Hlavní obsah

Dva neuznané góly? Věřili jsme, že dáme regulérní, říká Kotala. Mladík opět čaroval

Mladá Boleslav

Ani dva neuznané góly s hokejisty Mladé Boleslavi neotřásly. Třetí tým základní části v úvodní partii čtvrtfinále play off jasně přestřílel, a nakonec i udolal pardubického soupeře 2:0.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Adam Zbořil z Mladé Boleslavi (vpravo) přijímá od spoluhráčů gratulaci ke gólu.

Článek
Fotogalerie

„Obě dvě defenzivy se snažily hrát na sto procent a bez sebemenší chybičky. Takovej fotbalovej zápas. Hodně urputnej, ale jsme strašně rádi, že jsme první a důležitej krok udělali my," liboval si brankář Středočechů Jan Růžička.

Zápas se dvě třetiny nesl ve znamení souboje Bruslařů s výborným gólmanem Kloučkem, jenž dlouho vyzníval pro vytáhlého mladíka. Stejně jako v předkole s Karlovými Vary působil jistě a pro domácí znamenal velkou překážku. Paní Štěstěna se navíc zkraje prostřední části otočila k Bruslařům zády. Cienciala zblízka dopravil puk do sítě, jenže rozhodčí těsně předtím přerušili hru, když zůstal po nárazu do mantinelu ležet na ledě boleslavský kapitán Ševc.

O 67 sekund později už slavil Kousal, když lýtkem dopravil odražený kotouč do odkryté branky. Jenže sudí po přezkoumání videa nakonec rozpažili, když celou situaci vyhodnotili tak, že ze strany boleslavského křídelníka došlo k aktivnímu pohybu nohy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář Milan Klouček byl v Mladé Boleslavi velkou oporou Pardubic.

„Myslel jsem, že puk trefil našeho obránce a počítal tedy s tím, že to bude gól," líčil 22letý Milan Klouček, který byl místy jako zeď a celkově kryl 46 ran. „Snažili jsme se zachovat chladnou hlavu. Kluci byli v tlaku a nechtěli jsme ho narušit zbytečnými emocemi," řekl boleslavský trenér Pavel Patera. „Nezlomilo nás to. Byli jsme o chloupek lepší. Věřili, že dáme nějaký regulérní a vyhrajeme," přitakal domácí útočník Jakub Kotala.

A stalo se! Při své páté přesilovce předvedli Boleslavští pěknou kombinaci, kterou před brankou zakončil Zbořil. Boleslav bez zraněných Luntera i Hrbase sršela skvělým pohybem, hlavně ve druhé části vysoko napadala a Dynamo jim zatápělo až v závěrečné periodě. Růžičku však nepokořilo a v samém závěru při hře bez brankáře inkasovalo druhý gól z hole Ševce. „Chyběl nám pohyb a lehkost. Do hry jsme se dostali až od 50. minuty, a to je málo," mrzelo pardubického kouče Richarda Krále.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Martin Ševc z Mladé Boleslavi se raduje z gólu. Vpravo přijíždí jeho spoluhráč Petr Šidlík.

Dynamo znovu nenašlo návod, jak pokořit boleslavskou arénu. Prohrálo v ní už pojedenácté v řadě a v sérii ztrácí. Druhý zápas série je na programu v pátek od 19 hodin, výhodu domácího prostředí mají opět Bruslaři.

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 40. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice