Hlavní obsah

Dvě asistence na úvod! Faktor Zohy nám pomohl, velebí Havíř posilu z KHL

Pardubice

Po šesti letech zase přetáhl přes hlavu červenobílý dres Pardubic a jeho návrat z Chabarovsku do mateřského klubu dopadl báječně. Tomáš Zohorna rozdal v úterním souboji proti Olomouci dvě gólové nahrávky a pomohl mužstvu z města perníku utnout v hokejové Tipsport extralize sérii tří porážek.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Tomáš Zohorna znovu oblékl dres Pardubic.

Článek

Při premiéře byl hodně vidět, byť se stále potýká s devítihodinovým časovým posunem a aklimatizací po dlouhém letu z ruského Dálného východu. „Necítil jsem se moc dobře, ještě mám trochu jet lag (pásmová nemoc). Byl to navíc těžký zápas, Olomouc hrála fakt dobře, ale je fajn, že jsem začal výhrou," usmíval se šikovný centr v Kristových letech po vítězství 5:2.

V elitní formaci nastoupil s Kanaďanem Camarou a Kousalem, který se posunul na křídlo. Spolupráci si chválil. „S Kousym se známe roky. Hráli jsme spolu i v reprezentaci. Víme, co od druhého čekat. Cam je střelec, má rychlou střelu. Není to ale tak, že bychom jezdili a hledali ho. Gól umíme dát všichni tři," vykládal rodák z Chotěboře, jenž proti Kohoutům dvakrát vypálil a na ledě strávil přes devatenáct minut. „Faktor Zohy nám opravdu velmi pomohl," pokyvoval spokojeně asistent trenéra Dynama David Havíř.

„Zvedla se celá lajna, byl skvělej na puku, v předbrankovém prostoru, bojovnej... Výborná práce," chrlil komplimenty na adresu nejstaršího ze sourozenecké trojice Zohornů, který s manželkou očekává narození potomka.

Jeho přesun z Amuru přitom evokoval akci kulový blesk. „Ve středu mi volal agent, poté pan Dědek (majitel klubu), jak to u mě je... Do té doby jsem nad tím nepřemýšlel, někdy v únoru jsem chtěl odletět a být s manželkou u porodu. Vzali jsme si chvíli na rozmyšlenou, se ženou se o tom pobavil a rozhodli se nabídku přijmout," líčí Zohorna. Ve čtvrtek ještě v KHL nahrál bratrovi Hynkovi na gól proti Ufě, poté sbalil kufry a vyrazil do Pardubic. „Zažil jsem v Chabarovsku nádherných šest sezon, po posledním zápase se fanoušci se mnou krásně rozloučili. Byl jsem z toho trochu dojatý," prohlásil.

S Dynamem stihl dva tréninky, nedělní partii v Plzni ještě vynechal. Proti Hanákům už ale naskočil a jeho přítomnost byla cítit také při přesilovkách, které mužstvu v úterý fungovaly. „Některý věci se nám v nich podařily, byly z toho dva góly, což je pozitivní, ale úplně supr to zase nebylo. Máme teď před sebou dva dny před pátečním zápasem, abychom je víc potrénovali. Nakreslili si nějaké varianty a věděli, kde stát a jak dělat," tvrdí. Odehrál teprve jeden zápas, jeho úroveň ho ovšem potěšila. „Oproti KHL byl daleko rychlejší a možná i důraznější. Dnešní extraliga se s tou tehdejší nedá srovnávat," řekl borec, jenž s Pardubicemi získal dva extraligové tituly. A po dalším úspěchu lační.

„Když jsem odcházel, tým měl za sebou tituly a byl pospolu několik let. Teď se tu mužstvo skládá, ale je to dobrej začátek. Pak už ho jenom udržet, případně posilovat. Věřím, že Pardubice budou co nejdřív mezi top týmy," dodal.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice