Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 0:1Dynamu stačila jediná trefa, Perníkáři zvyšují náskok v čele

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Paulovič 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v utkání 17. kola extraligy na domácím ledě s vedoucími Pardubicemi 0:1. Hostující brankář Roman Will udržel první čisté konto v sezoně na místě, kde hokejově vyrostl. Mladá Boleslav naopak neskórovala ve druhém zápase po sobě, přestože na branku hostů vyslali Bruslaři 43 přesných střel.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Jakub Kotala z Mladé Boleslavi, Martin Bučko z Pardubic a brankář Pardubic Roman Will.

Článek

Zápas pátého celku tabulky s prvním začal pozvolným oťukáváním. V úvodní desetiminutovce stála za zmínku v podstatě jen šikovná Ciencialova teč, která ale mířila nad Novotného branku.

V polovině první třetiny přišel tlak domácích, ze kterého rezultovaly dvě výrazné šance. V té první obránce Pláněk minul z mezikruží branku, ve druhé dorážel Švéd Aberg jen do Willova betonu. Domácí svůj tlak vystupňovali ve třech přesilových hrách, ale na konci všech jejich akcí byl pozorný gólman Pardubic.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi hostili Pardubice

Mladoboleslavští byli střelecky aktivnější i v prostřední třetině, ale gólu se dočkali hráči soupeře. Ve 38. minutě si našel v útočném pásmu Pardubic volný puk Matýs, udělal kličku jednomu z obránců a předložil první gól zápasu do odkryté branky na druhé straně najíždějícímu Paulovičovi.

Domácí ve třetí třetině svého soupeře výrazně přestříleli, střeleckou smůlu, táhnoucí se s týmem už několik zápasů, ale ne a ne prolomit. Nedařilo se jim ani v přesilovkách, když při jedné z nich vytáhl zákrok večera lapačkou opět Will. Ten odolal i závěrečnému tlaku domácího celku v dlouhé hře bez brankáře.

7. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávka: 38. Paulovič (Matýs). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 3356.
Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Stříteský, R. Jeřábek, Lintuniemi, Štich, Křepelka - Šťastný, J. Stránský, Aberg - P. Kousal, Závora, M. Beránek- Kantner, Kotala, Šmerha - Eberle, Bičevskis, Lunter. Trenér: Čihák.
Pardubice: Will - Koštálek, T. Dvořák, Chabada, D. Musil, Bučko, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Cienciala, Poulíček, Říčka - Matýs, A. Musil, Paulovič - T. Urban, Rákos, Koffer. Trenér: R. Rulík.

Reklama

Související témata: