Hlavní obsah

Emoce na Kladně! Dotchin si vyšlápl na Chlapíka, na ledě ale dominovala Sparta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Sparty neponechali na ledě Kladna nic náhodě, potvrdili roli favorita a vyhráli přesvědčivě 7:1. Emoce na ledě ale prýštily i za rozhodnutého stavu, když rozhodčí udělili hned 116 trestných minut (80:36). Nejvíce jich posbíral obránce Rytířů Jake Dotchin, který si necelé tři minuty před koncem v bitce vyšlápl i na ofenzivní hvězdu Sparty Filipa Chlapíka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Sparta, bitkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Drobnějších šarvátek bylo dost v průběhu celého zápasu. Největší emoce ale vyvolala ta poslední. Za stavu 1:6 se domácí tlačili za druhou brankou a po střele Jarůška doráželi na brankáře Sparty Jakuba Kováře. Strhla se mela, po které se za brankou do pěstního souboje dostali Dotchin s Chlapíkem, byť jeden z nejproduktivnějších hráčů ligy byl v nerovném souboji spíš obětním beránkem na frustraci kladenského beka.

Dotchin po bitce zamířil rovnou do kabin. Před sparťanskou střídačkou gesty připomínajícími kuře naznačil, co si myslí o odvaze hostů, protože Chlapík se rvát nechtěl. „Vyskakoval po jednom z našich nejofenzivnějších hráčů a za rozhodnutého stavu. Tohle je přes čáru. Měli bychom k sobě mít nějaký respekt a nechtít se zranit. V Americe by si to ani nedovolil,“ kritizoval počínání kanadského obránce kapitán Sparty Michal Řepík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Sparta Praha Video: Tipsport Extraliga / BPA

Následky šarvátky? Dvě minuty před koncem sedělo na trestné lavici dohromady osm hráčů, po čtyřech na každé straně. Hostující trenér Pavel Gross a domácí asistent kouče Pavel Skrbek však po zápase měli k chování hráčů pochopení. „Je to normální, emoce hrají určitou roli. To k tomu patří,“ reagoval Gross na dotaz o leckdy i nesportovních momentech.

Samotný zápas byl přitom rozhodnutý zhruba v polovině. Sparta do prostředního dějství vstoupila s dvoubrankovým náskokem, ale čelila zlepšenému výkonu domácích. Ti však neproměnili několik šancí, tu největší měl v úniku Frolík, ale minul. Ve 32. minutě pak Řepík přebruslil Vebera a střelou o tyč vsadil domácím zásadní ránu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jakub Voráček a Jaromír Jágr na střídačce Kladna během zápasu se Spartou.

„Ve druhé třetině jsme začali hrát až od desáté minuty. Podržel nás tam Kovář,“ chválil svého brankáře trenér Gross. „Prvních deset minut ve druhé třetině jsme hráli velice dobře. Bohužel pokaždé, když jsme se nadechli, dostali jsme gól,“ litoval po utkání domácí asistent trenéra Pavel Skrbek.

Na střídačce Rytířů nechyběla ani posila Jakub Voráček, který by měl být jakýmsi mentorem pro hráče. „V sobotu byl na prvním tréninku, ale hráč jako on přinese do týmu spoustu zkušeností,“ pochvaloval si Skrbek přítomnost mistra světa z roku 2010.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.