Hlavní obsah

Emoce tryskaly, Vítkovice cítily křivdu. Majitel Pavlík spílal rozhodčím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spousta emocí tryskala v útrobách stadionu po druhé porážce Vítkovic s Hradcem Králové v semifinále play off. Zatímco Východočeši juchali a slavili druhý bod za výhru 3:2 v prodloužení, domácí nesli porážku v prodloužení hodně těžce. Nelíbilo se jim, že rozhodčí uznali vítězný gól, přestože ho Patrik Miškář dosáhl bruslí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hlavní rozhodčí Oldřich Hejduk potvrzuje gól Hradce Králové v prodloužení.

Článek

Nejvíce byl po zápase slyšet majitel vítkovického klubu Aleš Pavlík, jenž v tunelu mezi ledovou plochou a šatnami hlasitě spílal dvojici rozhodčích Oldřichu Hejdukovi a Jiřímu Ondráčkovi. "Jste zkorumpovaný," řval mimo jiné Pavlík. Do řeči naopak nebylo jak kapitánovi Dominiku Lakatošovi, tak trenérovi Miloši Holaňovi.

„Nebudu se k situacím, které byly zkoumány na videu nijak vyjadřovat," řekl pak na tiskové konferenci trenér Vítkovic Miloš Holaň. A podobně se vyjádřil i Lakatoš. „Semlelo se to takto, to je hokej." Video? „Nechci odpovídat," prohodil ke zkoumaným situacím vítkovický kapitán.

Video bylo v zápase v akci třikrát. Nejprve se zkoumalo, zda při střele Lakatoše, která byla první, co po 126 minutách semifinále prošla v sérii ve hře až do branky, nestál v brankovišti Marek Kalus. Patu brusle v něm měl, rozhodčí ale gól uznali a stejně rozhodli i čtyři minuty před třetí sirénou, když byl na brankáře Vítkovic natlačen Oliver Okuliar a poté kolem Stezky prosvištěl puk po střele obránce hostí Graeme McCormaka.

„Ta pravidla jsou nejasná a ani my hráči nevíme, jestli to bude gól, nebo nebude. Kalousek stál v brankovišti, ale prý nestínil, mně v Třinci takový gól neuznali. Nemají to rozhodčí jednoduché," zastal se mužů v pruhovaném kapitán Hradce Králové Radek Smoleňák.

Měl to s komentářem k rozhodčím snazší. Jeho tým vyhrál, protože třetí verdikt u videa znovu nahrál Východočechům. Vítězný gól Hradce Králové padl poté, co puk do domácí branky dopravil odrazem od brusle Patrik Miškář.

„Nekopl jsem ho. Vystřelil jsem do betonu, puk se ke mně odrazil a trefil mě do brusle. Jen jsem pokračoval v pohybu, žádná snaha o kopnutí to nebyla," dušoval se 27letý útočník, jenž zaskočil za zraněného Jakuba Lva a připsal si vůbec první gól v extraligovém play off. „Jsme rádi, že jsme zvládli oba zápasy ve Vítkovicích, to jsme si přáli. A že ten druhý rozhodl Páťa, to je příběh jako z filmu," smál se Smoleňák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.