Hlavní obsah

K. Vary - Plzeň 3:1Energie poprvé v sezoně ovládla západočeské derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Gríger 1 : 0
37. Havlín 2 : 0
49. Baránek 2 : 1
60. Kohout 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů porazili v utkání 44. extraligového kola Plzeň 3:1. Karlovarští tak na čtvrtý pokus oslavili první úspěch v sezoně v soubojích se západočeským rivalem, vyhráli pátý z posledních sedmi zápasů a ve čtvrtém domácím vystoupení po sobě neztratili ani bod. Vítězný gól dal obránce Tomáš Havlín, jenž ve 37. minutě zvyšoval na 2:0.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Karlových Varů se radují z branky

Článek

Hostující Indiáni nastoupili s triem posil. V sestavě byli obránce Jan Jaroměřský i útočníci Antonín Honejsek s Martinem Beránkem. Úvodní dějství se však hrálo především podle not karlovarských hokejistů. Ti už po 23 sekundách hráli přesilovku, kterou však nevyužili.

V šesté minutě zachránila strážce hostující branky Pavláta tyčka po Havlínově ráně. A v 11. minutě už Karlovarští vedli, když se dorážkou vleže po Rachůnkově nahození prosadil Gríger.

Ve druhé třetině nejprve zahrozil Kohout, pak následovala série vyloučení na obou stranách, z níž vzešla více než minutová přesilovka Plzně čtyři na tři. Domácí se statečně ubránili i v následném klasickém oslabení, byť měli na své straně štěstěnu, když Schleiss napálil tvrdou ranou pravou tyčku za zády gólmana Lukeše.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva: Daniel Kružík z Karlových Varů, Jan Schleiss z Plzně.

Ve 37. minutě ale slavil znovu tým Energie, když Kružík krásnou bekhendovou "žabkou" poslal do sóla Havlína, jenž povedenou akci zakončil precizním blafákem.

Na konci 47. minuty mohl přidat pojistku Černoch, ale Pavlát byl proti. Netrvalo dlouho a přišla zápletka, když se parádní ranou zpoza kruhu přes bránícího Havlína prosadil Martin Beránek. Hned krátce nato hráli Indiáni přesilovku, vyrovnat však nedokázali. V 57. minutě je pak přibrzdilo špatné střídání. Koblasa pak napálil tyčku, při hře hráčů Škody bez gólmana pak pečetil výsledek 14 sekund před koncem Kohout.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Gríger (T. Rachůnek), 37. Havlín (Kružík), 60. Kohout - 49. M. Beránek (Piskáček). Rozhodčí: Pražák, Květoň - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 5153.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - D. Mikyska, Huttula, Stříteský, Dlapa, Havlín, M. Rohan, A. Rulík - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Kofroň, Gríger, T. Rachůnek - Koffer, Hladonik, Kružík - Kohout, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Baránek, Kvasnička, Houdek, Piskáček, Jaroměřský - Pour, Suchý, Schleiss - Blomstrand, Kodýtek, Holešinský - Rekonen, Mertl, Hrabík - M. Beránek, Honejsek, Bitten. Trenér: Kořínek.

Reklama

Související témata: