Hlavní obsah

Vyhrocený duel ovládla Sparta! Kladno slaví výhru naděje, Kometa smetla obhájce titulu

Aktualizováno

Várku šesti atraktivních duelů nabídlo 44. kolo hokejové Tipsport extraligy. Západočeské derby poprvé v sezoně ovládly Karlovy Vary, které si poradily s Plzní 3:1. Ve šlágru kola nestačily domácí Vítkovice na rozjetou Spartu, které podlehly 3:4. Důležitou výhru 5:2 si připsalo Kladno proti Litvínovu, za Prezidentským pohárem pak míří Pardubice, což potvrdily výhrou nad Olomoucí 4:1. Hladné vítězství nad Třincem 5:1 slaví Kometa, dva body za výhru 4:3 po prodloužení nad Mladou Boleslaví bere Liberec.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva brankář Sparty Jakub Kovář, Marek Kalus z Vítkovic, Adam Polášek ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Karlových Varů vstoupili do západočeského derby proti Plzni lépe, když je v 11. minutě poslal do vedení Gríger. Podruhé překonali domácí Pavláta tři minuty před druhou sirénou po trefě Havlína, a Energie tak šla po 40 minutách do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Indiáni poprvé prostřelili s přehledem chytajícího Lukeše v 49. minutě, na víc než na snížení však nedosáhli. Při závěrečné power play pak dal konečnou podobu výsledku trefou do prázdné branky Kohout, a Karlovy Vary tak poprvé v sezoně svého soka porazily.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva: Daniel Kružík z Karlových Varů, Jan Schleiss z Plzně.

Sparta ve šlágru srazila Vítkovice

Atraktivní bitvu mezi druhými Vítkovicemi a třetí Spartou odstartovali lépe hosté, které už v 6. minutě poslal po zaváhání domácího gólmana Stezky do vedení Kaše.

Parádní podívanou však přinesla druhá třetina. Mueller a Krieger během 133 sekund otočili skóre ve prospěch Slezanů, Pražané však ve vlastním oslabení díky Buchteleho trefě srovnali. Do kabin nakonec šli přeci jen spokojenější domácí, v 36. minutě se ve svém prvním zápase za Vítkovice prosadil Jarůšek.

Atraktivní bitva pokračovala i v závěrečné části. Nejdříve Kempný z přesilovky srovnal na 3:3, aby následné pětiminutové vyloučení Latatoše proměnil v rozhodující gól Horák. Pražané si tak z Vítkovic odvezli cennou výhru 4:3.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Michal Kempný ze Sparty, Matěj Prčík z Vítkovic.

Pardubice míří za Prezidentským pohárem

Pardubičtí začali roli extraligového lídra a největšího aspiranta na zisk Prezidentského poháru potvrzovat v 26. minutě po využité Poulíčkově přesilové hře. Po polovině utkání zvýšil na 2:0 Dvořák, hosté se však do hry vrátili pět minuty před koncem druhé třetiny, když početní výhody Kohoutů využil Knotek.

Dynamo ale žádné drama nepřipustilo. Třináct sekund po začátku závěrečné části zvýšil Musil, skóre na konečných 4:1 pro Pardubice uzavřel v početní výhodě Cienciala.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš, vpravo Tomáš Hyka z Pardubic.

Kladno drží naději

Kladno poslal v důležité bitvě s Litvínovem do vedení v 16. minutě díky využité přesilové hře Zikmund. Středočeši si hlavní úder schovali do prostřední části hry. Těsně před polovinou zápasu zvýšil na dvoubrankový rozdíl Michnáč, o dvě minuty později přidal třetí trefu za Zajíčkova záda lotyšský bek Cibulskis.

Hostům dal naději šest minut před koncem z přesilovky Estephan, Indrák však o chvíli později vrátil domácím pohodlný náskok. Kladenský Bow ještě jednou inkasoval v 59. minutě z Kudrnovy hole, na konečných 5:2 pro Kladno ale uzavřel skóre pro power play Chemiků Plekanec.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Největší hvězda Kladna Jaromír Jágr v zápase proti Litvínovu

Kometa smetla obhájce titulu

Brno šlo do zápasu s Třincem s jasným cílem poprvé v sezoně úřadujícího mistra skolit. A podle toho domácí i začali. Šalé a Kundrátek zajistili Kometě po první třetině vedení 2:0. Oceláři čtyři minuty po začátku prostřední části díky Douderovi snížili, v 35. minutě se však znovu prosadil sedmnáctiletý Šalé a Brno vedlo po dvou třetinách 3:1.

A mladičký útočník završil ve třetí třetině hatrrick, když v 50. minutě zvýšil už na čtyřbrankový rozdíl. Zmar obhájce titulu korunoval Pospíšil, a Kometa tak po jasné výhře 5:1 slaví první výhru nad Třincem v této sezoně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Zdeněk Okál z Brna, Karlis Čukste z Třince, Jakub Jeřábek z Třince a brankář Třince Marek Mazanec.

Liberec srazil Boleslav v prodloužení

Liberci úvodní dvaceminutovka proti Mladé Boleslavi vyšla výborně, když po brankách Kolmanna a Filippiho vedl 2:0. Bruslaři se na dostřel dostali díky využité přesilové hře krátce po polovině utkání, Tygři však ve stejné početní situaci odpověděli a vzali si dvoubrankový náskok zpět.

Hosté ale ještě do konce druhé třetiny skóre srovnali. David Šťastný a tři sekundy před sirénou Malát srovnali na 3:3. V závěrečné části již branka napadla, o bodu navíc pro domácí tak rozhodl v druhé minutě prodloužení v přesilové hře Birner.

44. kolo hokejové extraligy:
Vítkovice - Sparta 3:4
Branky: 29. Mueller, 31. Krieger, 36. Jarůšek - 6. Kaše, 33. Buchtele, 48. Kempný, 51. Horák
Karlovy Vary - Plzeň 3:1
Branky: 11. Gríger, 38. Havlín, 60. Kohout - 49. Beránek
Liberec - Mladá Boleslav 4:3, po prodl.
Branky: 3. Kolmann, 17. Filippi, 35. Flynn, 62. Birner - 32. Fořt, 38. Šťastný, 40. Malát
Kladno - Litvínov 5:2
Branky: 16. Zikmund, 30. Michnáč, 32. Cibulskis, 57. Indrák - 54. Estephan, 59. Kudrna
Pardubice -Olomouc 4:1
Branky: 26. Poulíček, 33. Dvořák, 41. Musil, 54. Cienciala - 35. Knotek
Brno - Třinec 5:1
Branky: 3. Šalé, 12. Kundrátek, 35. Šalé, 54. Cienciala, 58. Pospíšil - 24. Doudera

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec