Hlavní obsah

Experti před semifinále: O titul se utkají Třinec s Hradcem, míní Broš. Vlasák s Antošem mají opačný názor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v neděli odstartuje v Pardubicích semifinále play off hokejové extraligy mezi domácím Dynamem a Třincem, o dva dny později se rozběhne i série mezi Vítkovicemi a Hradcem Králové. Redakce Sport.cz proto oslovila tři experty a bývalé hráče, aby si tipli, které dva týmy postoupí do finále a z jakého důvodu.

Extraliga bude mít jednoho nečekaného finalistu. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Své odhady předkládají Tomáš Vlasák, který byl na přelomu tisíciletí u zlatého hattricku Čechů na světových šampionátech, Michal Broš, jenž se stal mistrem světa v roce 2000, a Milan Antoš, mistr extraligy se Slavií z roku 2003 a dnes spolukomentátor ČT a autor Břitvy na Sport.cz.

Pardubice - Třinec

Foto: ČTK / Ožana Jaroslav, Profimedia.cz

Pardubický Adam Musil (vlevo) se snaží zastavit třineckého Daniela Voženílka.

Michal Broš: Jsem zvědavý, jestli Pardubice zvládnou roli favorita a potenciálního aspiranta na titul. Mají podobně nabušený kádr jako Sparta, já bych ale ještě jednu sérii vsadil na Třinec. Oceláři mě hodně překvapili ve druhém čtvrtfinále na Spartě, kdy se hrálo nahoru dolů a ukázali, že to z jejich strany není jen o defenzivním hokeji.

Tomáš Vlasák: Bude to hodně vyrovnané. Třinec má zkušený mančaft, podle mě ale rozhodne větší kvalita Pardubic, které půjdou dál.

Vyšlápne si Třinec na dalšího favorita? Jde naganskou cestou, míní expert v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Milan Antoš: Věřím Pardubicím. Mají velké útočníky a silný tým ve všech formacích. Před bránou se prosadí víc než Sparta ve čtvrtfinále proti Třinci.

Vítkovice - Hradec Králové

Foto: ČTK / Ožana Jaroslav, Profimedia.cz

Vítkovický Dominik Lakatoš (vlevo) v potyčce s královehradeckým Filipem Pavlíkem.

Michal Broš: Jde o srážku dvou odlišných stylů. Na jedné straně aktivita a celoplošný pohyb proti trpělivé a důrazné defenzivní hře. Tipnul bych si, že Hradec vyhraje v sedmém zápase.

Tomáš Vlasák: Ani tady nečekám krátkou sérii. Misky vah převážejí rozdíloví hráči na straně Vítkovic.

Milan Antoš: Vítkovice. Mají Muellera, který v opravdu těžkých chvílích dokáže dát gól, a Stezku, který je schopen odchytat skvělé zápasy.

Kdo postoupí do finále hokejové extraligy?
Pardubice a Vítkovice
24,9 %
Pardubice a Hradec Králové
22,8 %
Třinec a Vítkovice
44,6 %
Třinec a Hradec Králové
7,7 %
Celkem hlasovalo 6466 čtenářů.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice