Hlavní obsah

Fanoušci Komety zaházeli led Sparty konfetami. Stálo to za to, usmál se brněnský Ďaloga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z jednoho z taháků třináctého kola hokejové extraligy mezi Spartou a Kometou uběhlo jen osm vteřin, když se utkání muselo na necelých pět minut přerušit. Kotel brněnských fanoušků za brankářem domácího týmu Kovářem naházel na led papírové konfety, takže místo hokejového umění byli na úvod střetnutí vidět v akci čističi ledu s hrably a lopatami v rukách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Začátek utkání Sparta - Brno, papírový příval bylo třeba uklidit.

Článek

„Táhněte domů. Seno a vidle," začali skandovat sparťanští příznivci a směrem k těm brněnským přiletělo i několik urážek. Nutno přiznat, že z kotle hostů vulgarity rovněž nechyběly.

Na ledě to vypadalo jako na rybníce při veřejném bruslení. Na kluziště naskákali snad všichni hráči a dokola bruslili, aby se udrželi v zahřívací teplotě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Flek a Radek Koblížek z Komety Brno oslavují gól na 3:1 během utkání se Spartou.

Po utkání, které Kometa vyhrála 3:2, hostujícím příznivcům jejich chování nikdo nevyčítal. Ani sparťané.

„Když je to takhle na začátku utkání a nejsou žádné dělbuchy nebo ohně... Žádný problém jsem v tom neviděl, prostě se pět minut počkalo a pokračovalo se dál. Jsem rád, že fanoušci přišli a byla krásná atmosféra," pochvaloval si asistent trenéra domácích Patrik Martinec rekordní návštěvu sezony (13 111 fanoušků).

„Byla to jen chvilka. Stálo to za to, myslím, že atmosféra byla dobrá. Věřím, že lidi si přišli na své. Takhle to má být," souhlasil brněnský obránce Marek Ďaloga.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Jakub Kovář inkasuje třetí gól, který vstřelil Radek Koblížek z Komety Brno.

„Pro nás to bylo jako derby. Když jsem hrál za Spartu, tak proti Kometě to vždycky bylo derby. A stejně to mám teď proti Spartě. Je to vidět i mezi lidmi. Atmosféra fakt byla perfektní," dodal slovenský zadák.

„Rozhodčí ledovou plochu (po úklidu) zkontrolovali a nic nehrozilo," dodal kouč Komety Martin Pešout, že hráči se nemuseli obávat zranění při najetí na zbytky papíru na ledě.

Reklama