Hlavní obsah

Fanoušci Vítkovic trenéra zaskočili, odpovědí bylo první domácí vítězství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jasný vzkaz od fanoušků, kteří dorazili na dopolední předzápasové rozbruslení před utkáním 7. kola doma s Olomoucí, dostali hokejisté Vítkovic. Příznivci za mantinel vyvěsili transparent, v němž hráče ubezpečili, že za nimi budou i nadále stát, ovšem oni ze sebe musí na oplátku na ledě vydat maximum. Odpovědí bylo vítězství 4:3 v prodloužení, které trefil Roberts Bukarts.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vitkovice Ridera vs. HC OlomoucVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Byl jsem tím trochu překvapený, ale chápu je. Jak oni, tak ani my nejsme spokojeni se začátkem sezony. Musíme odpovědět tvrdou prací na ledě, jinou nemáme,“ řekl trenér Miloš Holaň, jenž po čtvrté porážce v řadě na ledě Českých Budějovic kompletně zpřeházel jak útočné formace, tak ty defenzivní. Na svém místě zůstal jen brankář Lukáš Klimeš.

A efekt se zdá se dostavil. Vítkovice měly v první třetině hromadu šancí, gól daly ale až v úvodní přesilovce v polovině utkání zásluhou Petra Chlána. „Zatím nemáme takové štěstí, jako třeba v minulé sezoně a docela nám drhne střílení gólů ve hře pěti proti pěti. I dnes jsme měli šance, například Kalus trefil břevno,“ líčil Holaň.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Olomouc 1:0 (29. Chlán)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vedení domácí úspěšně hájili zhruba šest minut, pak se v rozmezí šedesáti sekund trefili Olomoučtí Jakub Navrátil a Matouš Menšík. A když na začátku třetí části navýšil vedení Mory Rok Macuch, nálada v ostravské hokejové aréně se rovnala bodu, při které se voda mění v led.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Olomouc 1:3 (45. Macuh)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Za stavu 1:3 to bylo hodně nepříjemné. Měli jsme hlavy dole, psychika byla na ho*no. prosadili jsme se ale v přesilovkách. Hodně nám pomohla jejich nedisciplinovanost,“ poukázal Holaň na jedenáct minut početní výhody ve třetí dvacetiminutovce.

Vítkovice měly k dispozici v utkání šest přesilových her, Olomoučtí ani jednu. Ve třetí části šli postupně na trestnou Jiří Ondrušek, Pavel Musil, Jan Švrček za podkopnutí Kaluse zamířil rovnou do kabin s pětiminutovým trestem a pak ještě jednou Musil. A domácí nabídku srovnat utkání, v němž od 45. minuty prohrávali 1:3, velmi rádi využili.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Olomouc 4:3 pp (63. Bukarts)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Prohráli jsme si to sami. Měli jsme to utkání pod kontrolou, ale hrát tolik oslabení prostě nejde. Vítkovice mají šikovné hráče, kteří přesilovky umí, což ukázali. Nezvládli jsme to,“ štvalo polského útočníka Mory Arona Chmielewského.

Reklama