Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 1:2 SNFlek vystřílel Energii výhru, Vary útočí na čelní příčky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Herman 1 : 0
24. Redlich 1 : 1
65. Flek (trestné střílení) 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Karlových Varů porazili v dohrávce 9. kola extraligy Zlín 2:1 v prodloužení, připsali si šestou výhru v řadě a posunuli se na třetí místo tabulky. Utkání na Stadionu Luďka Čajky rozhodl v 65. minutě úspěšně provedeným trestným střílením Jakub Flek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Martin Kohout z Karlových Varů a brankář Zlína Libor Kašík.

Článek

Oba celky se ve Zlíně v neděli 29. listopadu a Západočeši zápas vyhráli gólem vstřeleným dvě sekundy před koncem normální hrací doby. I dnes byli hosté aktivnější. Od úvodního buly zatlačili Zlín, jehož hráči však do první komerční přestávka i za cenu sedmi zakázaných uvolnění udrželi bezbrankový stav. Šance neproměnili Flek, Lauko a těsně vedle tyčky proskákalo nahození Šenkeříka.

A tak Berani z téměř první střely na branku šli do vedení. Ve 13. minutě našel Köhler na brankovišti Hermana, jenž nadvakrát dostal puk za Hamrlu. Hned vzápětí mohl na 2:0 zvýšit Sedláček, zcela osamocený před mladým karlovarským brankářem ale selhal. Na druhé straně mohl srovnat Kohout, ale i díky faulu Ference ideálně nezakončil.

Hosté dokázali vyrovnat až ve 24. minutě, kdy Flekovu akci dokončil Redlich. Vrátit vedení mohli Moravanům při přečíslení Kubiš se Šlahařem, první jmenovaný vzal situace na sebe, ale minul. Ideální šanci přidat druhá gól měli domácí v třech přesilových hrách, Hamrlu ale nepřekonali. Naopak mohli sami inkasovat, Kaše ale trefil tyč.

Vary ve třetí třetině vládly

Třetí třetina už patřila jednoznačně hostům. Blízko gólu byl při přesilovce Černoch, ještě blíže poté Beránek, který trefil horní tyč. Do prázdné branky posléze mohl z bezprostřední blízkosti dorážet Kaše, ovšem hůl měl zablokovanou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík a Jiří Černoch z Karlových Varů.

Zlínští se za celých dvacet minut nedostali pořádně do útočné třetiny, zapsali jen tři střely, i tak ale dovedli duel do prodloužení. Energetikům nestačilo ve třetí části ani osm minut v početní výhodě k tomu, aby překonali obranu domácích.

Nakonec ale Karlovy Vary přece jen vyhrály, druhý bod jim v prodloužení zajistil z trestného střílení Flek.

Dohrávka 9. kola hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Energie Karlovy Vary 1:2 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Herman (Köhler) - 24. Redlich (Flek, Šenkeřík), 65. Flek z trestného střílení. Rozhodčí: Pešina, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Bez diváků.
Zlín: Kašík - Ferenc, Řezníček, M. Novotný, D. Nosek, Gazda, Žižka, Dluhoš - Karafiát, Herman, Köhler - Vopelka, Hejcman, Ondráček - Šlahař, P. Sedláček, Kubiš - Václavek, Poletín, Okál. Trenér: R. Svoboda.
Karlovy Vary: Hamrla - Šenkeřík, Rohan, Weinhold, Graňák, Zábranský, Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, Lauko - O. Beránek, T. Mikúš, Zabloudil - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín