Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 1:2Franěk vychytal výhru Litvínova 2:1 v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Trávníček 0 : 1
48. Černý 0 : 2
51. Melenovský 1 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté Litvínova zvítězili v utkání 18. kola O2 extraligy na ledě Karlových Varů 2:1. Výhru za tři body v podkrušnohorském derby, které proti sobě svedlo sousedy v tabulce, zajistil hostům vynikající výkon brankáře Petra Fraňka. I díky precizní práci obrany Severočeši vyhráli na hřišti soupeřů popáté z posledních šesti zápasů venku.

Článek

Utkání začalo ve svižném tempu a jako první ohrozil hostující branku ve třetí minutě Sailer, chvilku na to střílel nebezpečně na Fraňka Skuhravý, ale bez úspěchu. Poté Energie uzavřela Litvínov v jeho obranném pásmu, čehož výsledkem byl faul hostí při nájezdu Kumstáta na Fraňka. Krátce po skončení přesilovky musel na lavici hanby další litvínovský hráč Černý, žádná ze střel domácích však úvodní gól nepřinesla. Po ubránění oslabení se osmělil i Litvínov, ovšem první třetina skončila bezbrankovým stavem.

Ve druhém dějství pokračoval vývoj duelu podobně jako v první třetině, tedy precizní obrannou hrou obou mužstev. Ve 24. minutě vychytal hostující Franěk v samostatném nájezdu domácího Zuckera. Litvínov oplácel hned na to nebezpečnou střelou Rindoše. Ve 31. minutě uchránil domácí před pohromou vynikající zákrok Mensatora po střele Brandy.

Stadion v Karlových Varech však neustále čekal na první branku zápasu. Jako první se nakonec dočkala početná skupina fanoušků z Litvínova ve 38. minutě, kdy z bezprostřední blízkosti využil přesilovku hostí Trávníček.

Na začátku třetí dvacetiminutovky sestřelil nebezpečnou ranou hostujícího brankáře domácí obránce Němec. Litvínov však nadále velmi dobře bránil hubený náskok jedné branky, navíc ve 48. minutě po nezištné přihrávce Trávníčka ujel útočník Černý a vstřelil druhou branku hostí.

Domácí mužstvo se však nevzdalo a o necelé čtyři minuty později snížil Melenovský. V 53. minutě nastřelil tyč domácí branky útočník Lukeš. V posledních pěti minutách domácí zatlačili v zoufalém náporu hosty do defenzívy, v poslední minutě navíc odvolali brankáře Mensatora, avšak i přes obrovské šance Košťála a Kristka se Energii vyrovnat nepodařilo.

Energie Karlovy Vary - Litvínov 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 51. Melenovský (Kristek) - 38. Trávníček (Branda), 48. J. Černý (Trávníček). Rozhodčí: Vampola - Guth, Křivský. Vyloučení: 1:6, navíc Švarný (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4010.
Karlovy Vary: Mensator - Mudroch, Řezníček, Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Čutta, Grof, Duben - Skladaný, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Kumstát, Pech, Sailer - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Walter, Kubát, Kroupa, Švarný, O. Poživil, P. Punčochář - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Bahenský, Heinisch, Rindoš. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: