Hlavní obsah

Furch se angažmá v zahraničí nedočkal, podepsal Kometě

Aktualizováno

Po zisku švédského hokejového titulu s Färjestadem hledal Dominik Furch celé léto angažmá, protože klub z Karlstadu už o něj překvapivě nestál. Slibné se zdály srpnové námluvy někdejšího reprezentačního brankáře s Litvínovem, nakonec ale 32letý účastník dvou mistrovství světa podepsal tříletou smlouvu s Kometou Brno.

Foto: farjestadbk.se

Dominik Furch se zlatou medailí za triumf ve švédské hokejové lize s Färjestadem.

Článek

Furch doplní slovenský gólmanský tandem Čiliak, Tomek jehož oba členové působili v letní přípravě zatím dost rozpačitě. „Máme tři kvalitní muže do branky a z logiky věci bude chytat ten, který bude lepší a mít nejlepší formu. Jsem moc rád, že jsme za mě dost potřebné rozšíření kádru dokázali vyřešit v tak krátké době," uvedl na webu Komety její majitel Libor Zábranský.

Furch začal minulou sezónu Plzni, ale od listopadu už pak chytal ve Švédsku. "Těším se na návrat do extraligy, navíc v brance klubu s nejvyššími ambicemi. Chtěl jsem sice zůstat v zahraničí, ale čekal jsem už moc dlouho a nic zajímavého se neobjevilo. Když od Komety přišla nabídka na delší spolupráci, tak to pro mě bylo velmi zajímavé," uvedl brankář, jenž některé nové spoluhráče potkal už v národním týmu.

„Navíc se moc těším na fanoušky, kteří jsou v Brně pověstní. I tohle byl jeden z faktorů mého rozhodování, proč jít do Komety," řekl Furch, který před čtrnácti lety slavil extraligový triumf s pražskou Slavií. A ani reprezentační kapitolu nepovažuje za uzavřenou - v Kometě navíc bude přimo pod drobnohledem Zábranského, který plní roli asistenta Kariho Jalonena. „Nároďák nikdy neodmítnu, když bude výkonnost, forma a zájem trenérů, nebránil bych se tomu, budu reprezentovat rád," dodal Furch.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice