Hlavní obsah

GLOSA: Pardubický šéf měl velké oči. Dynamo nenašlo rozdílového hráče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už nehrály ve spodních patrech tabulky jako v předchozích letech, ale návrat k nejslavnějším pardubickým tradicím se letos nekoná. V play off přišel pro hokejovou baštu konec už ve čtvrtfinále. Klub, hlavně tedy jeho majitel Petr Dědek, přitom mluvil o medailovém plánu. Jenže měl velké oči.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Pardubičtí hráči po prohraném utkání v Českých Budějovicích.

Článek

Zůstalo jen u řečí, v klíčových okamžicích nepředvedl na ledě nikdo z Dynama nic navíc. Mužstvo se už od konce ledna v extralize hodně trápilo, sérií porážek postupně opustilo třetí a nakonec i čtvrtou příčku v tabulce a muselo do předkola. Sérii proti Varům ještě pardubický tým nějak umlátil, ale ve srovnání s Budějovicemi mu chyběly osobnosti, které by rozhodly těžkou sérii v jeho prospěch.

Právě individuality a k tomu zkušenost v dresu Motoru sehrály rozhodující roli. Svěřenci trenéra Richarda Krále nenašli vítězné naladění a bez něj museli na postup zapomenout. V sérii možná nebyli hokejově horší, jenže podstatné atributy play off, včetně enormní vůle a odhodlání mluvily pro soupeře. Rozhodně Motor nepanikařil tak často jako Dynamo.

Pardubice během sezony neustále doplňovaly kádr cizinci, ale žádný z nich na sebe nevzal klíčovou roli. Při zranění Adama Musila nebyl v týmu už žádný další útočník schopný přetlačovat se kolem branky. Říčkovi zrychlený módus play off neseděl, Camara v play off ukázal, jak je náladový a v konfrontaci s veterány v dresu Motoru vyloženě neobstál, rychlík Matěj Blümel nechal formu někde v Pekingu. Pardubice neobjevily rozdílového hráče, ani žádný trumf v rukávě. Také na gólmanském postu měly větší jistotu Budějovice.

V Pardubicích chystají analýzy, pozice kouče je nejistá, ale pokud se chtějí skutečně vrátit na extraligové výsluní, bude to chtít asi víc koncepční práce a dřiny na ledě i mimo něj.

Reklama

Související témata: