Hlavní obsah

Hamrla se generálním manažerem ve Zlíně nestal. Město zváží snížení podpory hokejovému klubu

Zlínský hokej je po sestupu z nejvyšší soutěže stále bez generálního manažera. Ústní dohoda neplatila, ke jmenování bývalého brankáře Roberta Hamrly na úterní valné hromadě Beranů nedošlo. Zástupci PSG a zapsaného spolku návrh města, které je hlavním akcionářem klubu, zablokovali. Jediným výsledkem bylo odvolání Patrika Kamase z pozice jednatele.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Na úspěchy party kolem Petra Čajánka současná generace zlínských hokejistů jen vzpomíná - ilustrační foto

Článek

Hamrla měl přitom vést jednání s Karlovými Vary o případném převodu extraligové licence od Energie. Nyní se naopak zdá, že v moravském klubu bude pokračovat bezvládí. „PSG a spolek neschválily Hamrlovo jmenování i s vědomím, že město, které na hokej přispívá finančně zdaleka nejvíc, teď vůči klubu zváží další kroky," uvedl pro Zlínský deník primátor Zlína Jiří Korec.

Podle něj není vůbec nereálné, že město nyní podporu výrazně omezí. „Změny ve vedení neprošly, a tak je možné všechno. Ale nechceme, aby tyto spory dopadly na děti a jejich rodiče," tvrdí.

Hlasování na valné hromadě Korce naštvalo. „Přemlouval jsem kolegy z městské rady, aby po sestupu do první ligy zůstala podpora hokeje v dosavadní výši. Teď to může přijít vniveč," obává se primátor Zlína, podle něhož na nepřehlednou situaci nejvíc doplácí hokejový klub.

Foto: archiv Žlutomodří

Fanouškům zlínského hokeje došla trpělivost. Sepsali petici a pořádají demonstraci.

Fanoušci Beranů jsou očividně rozladění. „Ani se jim nedivím. Město jasně deklaruje, že chce změnu. Jenže místo konstruktivního jednání všech spoluvlastníků zatím docházelo k poškozování mezilidských vztahů," mrzí Korce.

Reklama

Související témata: